mandag den 8. august 2011

Brød i stegeso


Efter alt for mange dage med migræne (gud ske tak og lov for medicin), følte jeg mig frygtelig rastløs. Så hvorfor ikke afprøve en ny-funden opskrift: Brød bagt i stegeso?

Frisk og frejdigt gik jeg i gang, meeen syntes nu at dej-mængden virkede lidt for overvældende, selv til den store stegeso. Sådan lidt bedrevidende besluttede jeg at fordele dejen i to stegesøer.....


...det var så ikke den helt rigtige beslutning, for brødet blev hævede slet ikke op i låget (låget var på under hele bagetiden, men taget af til ære for kameraet). Brødene skulle bage i sindsygt lang tid 1½ time og det var slet ikke gennem-bagt, da jeg opgav og hev dem ud af ovnen. P....s osse, al den tid og så et kedeligt brød. Opskriften er krøllet sammen om smidt ud! Men selvfølgelig var det sjovt at prøve noget nyt. Næste gang vælger jeg Øglemors opskrift.

Syntes også, at jeg lige ville trodse matheden (al den medicin) og smutte i Brugsen, hvor jeg efter indkøbene, falder ind i min bil (jep du læste rigtigt) og slår nakken og ryggen. Så natten til i dag har ikke været af den gode slags, men i dag skal altså heller ikke gå med ingenting, for det er ved at drive mig til vanvid!

4 kommentarer:

 1. Jaaah - prøv min opskrift. Den er god! (Men hæver ikke voldsomt op heller - fylder ikke engang en lille stegeso helt ud).

  Kiggede lige på den opskrift, du har prøvet, og ud over, at det jo altid er lækkert med et klassisk franskbrød, så undrer det mig, at Römertopfen skal sættes ind i en varm ovn? Ikke, at jeg har den store stegeso-erfaring, men jeg har ladet mig fortælle, at den altid skal ind i en kold ovn og varme op sammen med ovnen, da temperaturforskellen ellers kan få leret til at flække? Kan være, at dem, der har lavet opskriften, ikke lige har hørt dét ;-)

  Rigtig god bedring med migrænen, og pas lige på dig selv, ikke? Kan jo ikke have, at du går rundt og falder ind i biler og slår dig...

  SvarSlet
 2. God bedring med nakken og migrænen. Rigtig træls når det står på.

  Lad så også lige være med at vælte ind i bilen, det er vist ikke af det sunde, for man rammer altid steder man ikke anede kunne blive ødelagt, mest på dig, ikke bilen.

  Römertopf står højt på min ønskeliste, men jeg har ingen og heller ingen erfaring med at bage i sådan en svend, så ingen kloge ord fra mig
  i dag.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 3. Stakkels Lene. Kender godt det der med at være uheldig. Faldt også hårdt på vores gulv i lejligheden, kønt så det ikke ud, som man ligger der og ligner en strandet hval. Og sikke ondt det gjorde. Da i en lille uges tid har jeg ikke kunne ligge eller noget på det venstre lår. Nu er et farvespil ved at blive større og større - jep blåmærker, æv hvor jeg lader det. Godt det ikke er så varmt, at man er ved at dø, når man har bukser på, for vises frem skal det med garanti ikke :)

  Mht. opskrift, så bruger vi altid denne opskrift

  http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekopskrifter/ECE1310446/jims-laheys-perfekte-broed/

  vi har selvfølgelig modificeret med forskellige meltyper og sådan, men det er en god start. Og så skal römertopfen altså i kold ovn, og varmes med ovnen og så skal dejen i bagefter. Pas på for det er rygende varmt!

  God fornøjelse og god bedring.

  SvarSlet
 4. Jamen søde Lene da, du skal altså til at passe lidt bedre på dig selv - nu har jeg lige lært dig at kende, så kan jeg jo ikke miste dig igen - VEL - Krammer

  SvarSlet