onsdag den 18. juli 2012

Jeg mobbes (kærligt ?)

...af min svigerinde og svoger.

ADVARSEL: lang fortælling forude ;D

Hver gang vi skal på ferie til syden, går jagten ind på den perfekte solcreme. Jeg stiller nemlig store krav til min solcreme ;D......og det er ikke fordi min svigerfamilie ikke gør det, men det er blevet lidt af en joke imellem os....altså det der med mig og solcreme.

Solcremen må ikke indeholde parfume og den skal være let at smøre ud og ikke fedte...ikke urimelige krav vel?

Forrige år havde jeg et arsenal af solcreme med på ferie, stort set alle faktorer og typer var repræsenteret. Den første dag smøres drengen ind i en særlig vandfast solcreme, springer i poolen og da han går op af vandet er han HVID. Solcremen havde lagt sig som en hvid hinde..han lignede faktisk mest af alt den afskyelige snemand.....nøj hvor blev drengen sur, så den solcreme blev straks kasseret, men heldigvis havde jeg jo mange flere med.

Sidste år ville jeg ikke mobbes og tog derfor færre solcremer med.....men hvorfor nøjes med én slags? Inden afrejsen havde jeg googlet og selv testet duft og indsmørings-kvalitetet på flere produkter. Valget faldt på et fransk produkt. Manden min skulle hente det på apoteket og for at mildne chokket over prisen, så havde jeg advaret ham med ordene; "Skat, tænk på det som en investering i vores fremtid". Da han kom hjem med solcremen, var han aldeles stille og kvækkede lidt om at solcreme til en værdi over 600 kroner dælme også skulle være go'. Jo jo det var sørme den bedste og mest allergi-venlige creme på hele markedet.....det havde damen på apoteket i hvert fald forsikret mig om.

Hmmmm behøver jeg sige, at vi løb tør for solcreme og måtte købe noget på feriestedet? Vi fik udslæt af solcremen (den dyre) og til trods for, at jeg smurte og smurte mig ind i solcreme....ja så blev jeg solskoldet!!!!

I år har jeg også været i gang med den store solcreme-undersøgelse. Denne gang skal solcremen også være inden for en rimelig pris.....mandens krav....han mente faktisk, at han snildt kunne bruge en eller anden billig solcreme fra Bilka. "Ok, fair nok" tænkte jeg, så vi testede solcremen i Bilka (altså ved at smøre lidt på armene) og der gik ikke lang tid før manden var helt desperat over parfume-duftenstanken fra solcremen. Han gik derfor med til at solcremen skulle være parfumefri....hurrahh hvor jeg klappede i mine små buttede hænder.

Ja hvad valgte vi så? Jo, det blev til solcreme fra Matas: en faktor 30 og en faktor 15 (fordi det har svigerinden med og jeg skal da også vise flaget for den faktor (?), men vi smører os nu ind i faktor 30) og så en ansigts-solcreme til mig. Nårh ja så har vi da også en After Sun med. Og ja denne gang har jeg købt den store udgave, så vi ikke løber tør ;D.

Ved nærmere eftertanke, så tror jeg altså liiiige, at jeg også må ha' en faktor 25 med? Og hvad med en solfaktor 50? Og faktisk tror jeg hellere at jeg vil smøres ind i Cosmea (ACO) solcreme.........

11 kommentarer:

 1. Her er vi nu ikke så kritiske. Men vi er faldet over en spray, hvor solcremen er mere som olie end som egentlig creme. For det første er det jo en spray, så den er nem at få på. Også for manden der har den med på arbejde. Han bliver rød når bare de lover sol i vejrudsigten. Men den her er så nem at få på, at han rent faktisk husker det. Desuden har den den fordel, at den ikke klistre som jeg synes almindelig solcreme gør. Så der sidder ikke en masse skidt fast i den, når nu ens børn render rundt og leger. Og så bliver den på selvom man går i vandet. Så den er perfekt til os:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Må jeg spørge hvilken spray det er?
   Vh Ditte

   Slet
  2. Den er fra Garnier. Den kan vist købes i de fleste supermarkeder. Men jeg tror ikke den er parefumefri. Det dufter i hvertfald en del når man sprayer den på. Men derefter er der ikke noget. Vi er glade for den.

   Slet
 2. Rigtig god fornøjelse med ferien og valg af solcreme :-)

  SvarSlet
 3. Sikke en research ud i cremer :-) Kender godt det der med at man vil vælge den bedste og ender med at have brugt alt for mange penge og føle sig snydt. Jeg bliver nød til at spørge hvilken en den dyre var?
  Held og lykke med Matas' i år :-)
  Vh
  Ditte

  SvarSlet
 4. Min mand er eller var rødhåret i hans unge dage og alle børn meget lyse og sarte. Vi har brugt P20 og den klarer alt. Nem at smøre ind og ingen bliver skoldet . På en god dansk sommerdag ( altså de varme) der behøver man bare at smøre børnene ind om morgen så holder den hele dagen. Jeg ville aldrig vælge andet,

  Rigtig god ferie.

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
 5. Ps.

  Den klarer også turene til syden :-)

  SvarSlet
 6. Jeg bruger Nivea Sensitive spray og Derma. Især det sidste mærke har jeg rigtig gode erfaringer med :-) God ferie!

  SvarSlet
 7. Hej Lene
  sikke en historie.....du er meget bevidst med din solcreme, godt for dig. Jeg bruger en solcreme fra AVERA der opfylder de Australske krav. De har en blog jeg er med i, kig evt på min side. Deres After Sun er helt og aldeles fantastisk...uundværlig.
  Go' ferie

  SvarSlet
 8. Ha ha sidder her og griner ....
  Håber du finder den rigtige eller? Ihvertfald at den er imellem dem du vælger
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 9. Hej

  Jeg kom lige forbi, og vil give mit besyv med. Jeg vil gerne anbefale Reimanns P20 og P10. Den har konsistens som en olie, men trænger superhurtigt ind. Og hvis man ikke er kæmpe vandhund, så holder den snildt hele dagen i sydens sol. Den stinker (og føles) lidt af sprit når man kommer den på, men det er overstået i løbet af sekunder, og dufter derefter ikke af noget som helst.
  Hvis man tager hvidt tøj på for hurtigt, og man så sveder, kan der godt komme skjolder på tøjet. Det var vist alt for og imod den... men den har jeg brugt i mange år nu, efter at have været forbi mange andre slags.

  Rigtig god ferie, hilsen Joyce

  SvarSlet