fredag den 20. september 2013

Müslibar-opskriften...

.....der blev en succes i hjemmet


Disse müslibarer er uimodståelige og går som varmt brød her i huset....det er vel nærmest også en slags slik?

Opskriften har jeg fra en mor til én af Kaspers efterskolekammerater og den er simpelthen så god, at den må deles med blogland.

De kunne være gode at tage med til Strikkefestival på Fanø, så man undgår, at gå sukkerkold midt i alt det lækre garn....ja ja jeg ved godt at mange allerede er taget afsted, men hvis du først tager afsted i morgen, så kan du nå at bage ;D. Og skal du ikke til strikkefestival, så bag dem alligevel ;D


Her er opskriften:

1 dåse kondenseret mælk
200 g. havregryn (jeg erstatter 50 gram med ruggryn)
75 g. kokosmel
100 g. tørrede tranebær eller rosiner eller chokolade (jeg brugte chokolade)
125 g. kerner og frø (jeg bruger lidt sesam, og lige dele solsikkekerner og græskarkerner)
125 g. hakkede mandler og hasselnødder (50 g. hasselnødder og 75 g. mandler)

Mælken opvarmes uden at koge (ikke for varm for så smelter chokoladen)
De øvrige ingredienser blandes. Hæld den lune mælk i blandingen og rør godt.
Blandingen bredes ud på en bageplade med bagepapir i størrelsen 23x33 cm og glat til en ensartet tykkelse.
Bag i 130 grader i 50 min. Lad müsli-pladen hvile 15 min. og skær ud i passende stykker. Afkøles helt og opbevares i en kagedåse.

NB. Jeg laver en dobbeltportion og fordeler blandingen på en bageplade.

NB. (igen). Müslibarene på billedet er lidt gyldne i det, men det skyldtes at jeg havde forvekslet bagetemperaturen med 180 grader...ups.


11 kommentarer:

  1. Ej hvor ser de lækre ud. tror de kommer med i weekendens bageprojekt :)
    Tak for inspiration :)

    SvarSlet
  2. Mums de ser lækre ud. Det er da en super ide til ungernes madpakke :-) Der må også godt snige sig lidt lækker ind!
    Ha en rigtig god tur til Fanø. Det må jeg simpelhen opleve engang. Jeg glæder mig til at høre rapportage derfra :-)
    Kh Line

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Line. Jeg skal desværre IKKE til strikkefestival på Fanø. Æv gad det ellers godt, men vi holder fødselsdag i weekenden, så der er mit fokus :-)

      Slet
    2. Det så jeg lige på en anden blog, hvor du har ønsket en god tur. Øv bøv. Men man jo kende sine prioriteter... Det kan være at vi ses derovre næste år :-)
      Rigtig god fødselsdag i weekenden
      Kh Line

      Slet
  3. De ser gode ud.
    Er de bløde eller sprøde?

    SvarSlet
  4. Uhm, dem må jeg prøve. Kan vist lige så godt bage en dobbelt portion fra starten ;O))

    SvarSlet
  5. Hej Lene
    -De ser vildt lækre ud,de må prøves af ;)
    mvh Karin PR

    SvarSlet
  6. Hej

    De ser lækker ud.....

    Måske skulle jeg prøve at bage dem.....

    Kh
    Hanne

    SvarSlet
  7. Mums, de lyder lækre, dem må jeg prøve :)

    SvarSlet
  8. åh dem må jeg altså bare prøve :)

    SvarSlet