tirsdag den 25. februar 2014

Om fællesskab og skolepjæk

Jeg sidder med noget maveinfluenza 
og tænker over forskellige ting:

fællesskab
og 
pjækkeri

Og hvorfor lige disse to emner?

Jo, det er såmænd meget enkelt 
og ikke spor filosofisk ;D.

FÆLLESSKAB: Jeg kigger på billeder af gymnastik-opvisningen fra sønnens efterskole, Balle musik- og idrætsefterskole. I lørdags var vi til forældredag og så opvisningen. Det fællesskab og den holdånd, der emmede ud i salen til tilskuerne var helt overvældende. Jeg fik tårer i øjnene....og ikke bare fordi mit lille (?) pus var blandt udøverne, men fordi en gymnastikopvisning er et smukt og imponerende stykke arbejde. Min søn er ikke vildt begejstret for gymnastik sådan generelt (han er fodbold-dreng), men har ingen problemer med at deltage i opvisningen......og her skammer jeg mig lidt ved at tænke, at han ville synes det er pinligt (?). Heldigvis blev mine ord gjort til skamme :) Er glad for at, at vi giver sønnen den fantastiske oplevelse det er, at gå på en så fed efterskole....så har jeg ingen problemer med at spænde livremmen ind og undvære lækkert tøj og andre ting.

SKOLEPJÆK: Jo mens jeg kiggede på billederne, fik jeg også øje på en dreng med skoletaske på ryggen, der gik rundt og rundt om vores lomme (vi har et sti-system, som mange børn bruger for at komme i skole). Det var tydeligt, at han ikke var på vej i skole og ganske rigtigt efter et par omgange, gik han modsat retning af skolen. Jeg tænker, at han ventede på at forældrene skulle tage på arbejde, så han kunne gå hjem igen. På IG slog jeg dilemmaet om indblanding op. Egentligt kendte jeg godt svaret på mit spørgsmål. Ja jeg vil selvfølgelig blande mig, hvis dette gentager sig. Drengen må jo ha det svært og hvis det var min søn, ville jeg ønske, at nogen turde blande sig! Som tidligere skolelærer synes jeg, at det er en "no brainer", men selvfølgelig skal indblandingen ske med taktfuldhed. 7 kommentarer:

 1. Ånden i gymnastikken er fantastisk og manden og mig snakker tit om hvad gymnastikken har beriget vores liv med. Tommi har rejst en del med gymnastik men også vennerne vi har fået derigennem og stadig får. De holder ved. Gymnaster fester også bare bedre *ha ha*

  Jeg ville blive så glad hvis nogen ville fortælle mig hvis det var mit barn der gik hvileløst omkring...

  SvarSlet
 2. Dejligt med din søns gode deltagelse i gymnastikken. Vi har endnu opvisningen tilgode fra vores søns efterskole, men vi ser frem til at se den. Han er blevet bidt af springgymnastikken og det er dejligt at se hvilken glæde og stolthed det bringer ham. Og vi synes også vi får fuld valuta for pengene, selv om resten af familien må spare.
  Med hensyn til drengen på stien, er jeg sikker på at du kan få det sagt til drengens forældre på en taktfuld måde. Håber det vil bringe drengen bedre hverdag.
  Venlig hilsen Kirsten

  SvarSlet
 3. Jeg ville først tale medcknægten om, hvorfor han futter rundt på stierne - kedsomhed, mobning, ? Og evt forberede ham på, at forældrene får det at vide. Måske har han brug for hjælp, måske har han bare brug for en fridag

  SvarSlet
 4. Det er altid en stor oplevelse at se sit afkom lave opvisning, om det er dans eller gymnastik. Fantastisk er det at opleve ens børn vise hvad de kan og være en del af fællesskabet og
  det bringer mig så til det du så.
  Lillebror fortalte mig om en fra klassen der var gået hjem fra skole to timer før tid, fordi han ikke gad være i skolen mere. Jeg skrev til klasselæreren og skrev at jeg håbede at andre også ville fortælle det hvis det var mit barn. Hun tog hånd om det og det er stoppet nu. Det er en tidlig alder at pjække i, hvis det som her var en i fjerde klasse, så ja, du skal gøre noget. Hvordan bliver op til dig.
  Så bare spænd livremmen lidt mere ind og tag det stramme smil på... Sejt at du også kan og vil gøre en forskel.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 5. Hej. Leder efter opskriften på "den gode fangst", de to små søde fisk du engang hæklede. Kan ikke finde dem, kan du hjælpe mig? Tak.
  Og tak for inspirerende ideer.
  Mange hilsner
  Gerda Otte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gerda.
   Opskriften på fiskene finder du på Tante Grøn's hjemmeside under gratis opskrifter (prisen, der er vist, angiver blot hvad garnet ville koste, men opskriften er gratis)
   Du kan også bruge linket her :
   http://www.tantegroen.dk/images/editor/havblik-fisk%20(2).pdf

   Knus fra Lene

   Slet
 6. 1000 tak for hurtig svar.
  Mange hilsner
  Gerda Otte

  SvarSlet