mandag den 9. januar 2012

DIY: runde indbydelser med hæklet kant og blomst

Jeg fik et par spørgsmål i forbindelse med indlægget om indbydelserne til min fødselsdag.
Selve indbydelserne er nu ikke noget særligt, men jeg vil gerne vise og svare på diverse spørgsmål om deres tilblivelse. Teknikken er den samme, om du vil lave indbydelser eller blot dekorative figurer/cirkler.


1. Start med at skrive indbydelses-teksten i et word-dokument: man kan indsætte en cirkel-figur og tekstfelt i sådan et dokument og det danner udgangspunkt for cirklens størrelse. (indbydelserne havde en diameter på 13 cm.)

2. Lim den udskrevne cirkel på bagsiden af det karton (scrapbooking ark), som du vil benytte. Hvis du ikke laver indbydelser, men "blot" dekorative indslag, så kan det være en god idé at lime to stykker scrapbooking ark sammen.

3. Skal du lave mange cirkler, så lav en skabelon....ja ja det er så kedeligt, men det sparer tid og ærgelser i det lange løb.

4. Jeg bruger min punch-hul-tang fra Panduro Hobby. For at få en ens afstand mellem hullerne bruger jeg blot tangens metal-skinne-dims til at måle ud fra. Og det passer med en afstand på ½ cm.


Nu er det jo ikke sikkert at det passer med ½ cm. afstand mellem hullerne hele vejen rundt, så når du mangler at lave hul i de sidste 2-3 cm., er det en god idé at tilpasse afstanden med et par milimeter.....derfor er det en god idé at lave en skabelon.

5. Laver du indbydelser, så limer du indbydelses-teksten på scrapbooking arkets bagside og klipper efter stregen (cirkel-figuren fra word-dokumentet).
Når cirklen er klippet, placerer du skabelonen oven på og markerer med blyant hullernes placering.

På billedet har jeg ikke klippet cirklen først, da jeg jo har lavet mine indbydelser.


6. Når hullerne er klippet, skal du hækle en kant med fastmasker. Jeg har brugt bomuldsgarn og hæklenål nr. 2½.
Start den hæklede kant med at hækle en luftmaske i en af hullerne. I samme hul hækles en fastmaske.
I næste hul hækles 2 fastmasker og sådan fortsætter du i hullerne hele vejen rundt (altså med to fastmasker i hvert hul). Slut med en kædemaske i luftmasken fra begyndelsen.


7. Jeg hæklede blomsten efter denne opskrift, MEN jeg hæklede kun den første del af blomsten. 
Blomsten blev limet på (du kan bruge limpistol eller Panduro's Panokit lim) og derefter limede jeg en lille perlemorsknap på.


Farve-tema'et til min fødselsdag er hvid og sandfarvet/hør-farvet, så derfor er der ikke noget farve-spræl på indbydelserne, men jeg er sikker på at lignende indbydelser kunne blive skønne farvestrålende kunstværker....for de farve-modige ;D

5 kommentarer:

 1. Super fin DIY og dine indbydelser er bare blevet så søde. Den idé skal jeg huske til jeg selv runder et skarpt hjørne senere på året. Skønt at se "min" blomst i så fint selskab, tak fordi du har linket til mig :o)

  SvarSlet
 2. Sikke en fin DIY - uhm! Men hvordan gør man så, når man skal lave et symærke med hæklet kant (som dem du sætter på hækleetuierne)??

  SvarSlet
 3. Normalt er jeg ikke god til at få skrevet kommentare, følger bare stille med på sidelinje, men nu tog jeg mig sammen:-)Jeg er blevet helt hooked på at hugge ideen. De er bare super fine og opfindsomme. Jeg håber du får en rigtig dejlig fest.
  VH. Jeanet

  SvarSlet
 4. Lene, de er bare så fine dine indbydelser, Det er en skam jeg ikke skal lave indbydelser :(( Eller måske skulle jeg gøre det bare fordi jeg kan lege copy cat, men ihvertilfælde, de ser søde dine indbydelser.

  kh. Lis

  SvarSlet
 5. Fed idé! Nu ærgrer jeg mig helt over, at jeg lige har sendt nogle fødsesldagsinvitationer ud, som bare er lavet på pc'en efter en skabelon :-/ Flot DIY - den bliver lige bogmærket ;-)

  SvarSlet