torsdag den 19. september 2013

Det er skisme ikke let....

...at sy lynlys i hæklede sager
heller ikke med for

jeg synes at farverne er fine sensommer/efterårs-agtige,
men dét synes manden min ikke.

I går prøvede jeg til 3 gange og det lykkedes ikke at blive pænt, så nu ligger min lille hæklede pung bare der og ligger. Æv. Holder lige en pause og prøver så igen, for selvfølgelig kan det lykkes. 
Utilfredsheden består i, at jeg ikke kan li' hvordan min 15 cm lynlås ser ud på min 16 cm lange pung og jeg har ikke en længere lynlås på lager ;). Prøvede forskellige fiks-fakserier for at få det til at du med den lidt for korte lynlås, men det gik simpelthen ikke helt som jeg ville. Problemet er også, at jeg hvis jeg laver en pung med for til at sætte ind i den hæklede pung, bliver den alt for tyk og usmart.....og nej jeg har ikke mod på at prøve med rigtig for-stof ;). Mon jeg kan få en 16 cm lynlås?

11 kommentarer:

 1. Er vild med farverne (hvad forstand har mænd også på farver:-)
  Har du overvejet en lynlås, der er for lang? Du klipper den bare af i den længde, du vil have og brænder "tænderne", så den ikke går fra hinanden. Det har jeg haft held med, når jeg ikke kan få en lynlås, der passer. Du skal bare sørge for, at den brændte del sidder ned i pungen.

  SvarSlet
  Svar
  1. SKØN pung - tænt sig at have tålmodighed til at lave et helt tæppe i de farver!!

   Sommetider er lynlåse lukket med en metal-dims som man kan være heldig at flytte. Eller der kan syes rund om lynlåsen (mens den er lukket) lige inden det sted den skal forkortes. Jeg har aldrig prøvet at brænde lynlåsen - det skal måske prøves ved lejlighed ;-)

   Slet
 2. Har ingen forstand på lynlåse men for pokker hvor er den skøn din nye pung <3

  SvarSlet
 3. Jeg synes også den er skøn. Der skal bare en længere lynlås i, så den kan blive pæn og ikke bule ud med huller i enderne. Det gør du

  SvarSlet
 4. også.

  Min Ipad driller, så ggg.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 5. Jeg ville sy på tværs af en længere lynlås - på symaskinen - bare frem og tilbage 2-3 gange med små sting. evt. brug en hel smal zigsag. klip det overskydende af med en saks (ikke stofsaksen ;-)) du kunne jo også bruge en alm. vævet bomuld i stedet for rigtig foerstof. Det fylder ikke meget.
  Glæder mig til at se din pung, som er fin i farverne.

  SvarSlet
 6. Sådan en har jeg også lavet, og jeg kunne heller ikke få syet for og lynlås i, så det gjorde min søster :)

  SvarSlet
 7. Jeg strikkede en pung for kort tid siden. Jeg forede den med tynd bomuld og syede en lynlås, der var lidt for lang i (i hånden så kunne jeg bedre styre den),det synes jeg fungerede fint

  SvarSlet
 8. hejsa :)
  du kan uden problemer sy en lynlås i af nylon. De findes i mange str og grovheder,og du sik siksakker hen over den, der hvor du har behov ( længde ect ect)+ 1 cm,
  og klipper det overskydende fra og syr lynlåsen i .
  jeg har gjort det masser af gange og det funker fint :)
  go 4 it :)

  SvarSlet
 9. Hvor er den skøn :-) Håber du finder en løsning på lynlåsen :-)

  SvarSlet
 10. Du kan også sy en lille stofstrimmel på i hver ende, inden du monterer lynlåsen, det ser fint ud!
  Jeg tror jeg har et billede i en bog der viser hvordan!
  Bare sig til

  SvarSlet