søndag den 11. august 2013

Sådan i lettere panik...

...dét beskriver vidst meget godt
mine følelser lige nu!

far og søn på tur
på et tidspunkt slingrede cyklerne lidt,
da beach volley damerne blev tjekket ud ;D
Flere gange i det forløbne år, har jeg tænkt "uh hvor bliver det fedt, når sønnen skal på efterskole, Balle idræts/musik efterskole"(dels pga. glæde over den oplevelse han får, men også nogle gange, fordi jeg ikke er så god til det der teenage-oprør ;))

MEN nu hvor han skal afsted om 4 timer, så føler jeg en lettere panik. Tror pludselig ikke, at jeg kan undvære drengen! Må indrømme, at efter hans sygdomsperiode og diagnose (og neuro-kirurgens hævede øjenbryn over valget af efterskole), ja så har jeg det bedst med at kunne holde øje med ham hver dag. Selvom diagnosen ikke præger tankerne i hverdagen, så.......er det gået op for mig, at jeg faktisk ikke bryder mig om, ikke at være hjemme, når han kommer hjem fra skole. Jeg tjekker helt ubevidst/bevidst hans ansigts-kulør og om han er træt. 

Nu skal jeg give slip...pyh det er skisme lidt svært.....men jeg ved at, Kasper er ansvarlig i forhold til sin diagnose og passer på sig selv. OG efterskolen er informeret og aftaler er lavet. 

Min lille dreng er blevet stor....hvornår skete det lige. Hvorfor rammes jeg lige så hårdt i dag? Forudser brug af lommeletter på hjemvejen! Trods den lettere panik, så glæder jeg mig også på drengens vegne, sikke et fedt år han går i møde.....ønsker at hele mit hjerte, at det lever op til hans forventninger!

det første jordmoderen sagde, da drengen blev født var:
"sikke store fødder....og I har fået en dreng"

Mon ikke jeg kommer til at gå helt amok i krea-kontoret, for at overleve savnet de første uger, indtil jeg har vænnet mig til stilheden? :-)


11 kommentarer:

 1. Kære Lene. I et stykke har jeg godt nok tænkt.... Come on Lene, ta en tudekiks og kom videre. Det er jo ikke verdens undergang at sønnemand skal på efterskole ;) Meeeen nu falder ti'øren jo og kan sandelig godt forstå din fustration.
  Håber selvfølgelig at alt går som det skal, og du tillader dig at få ro. Lige i sådanne situationer er det en gave at være kreativ, og få tankerne ind på andre spor.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja Karin, det er grundet Kaspers situation, at jeg føler panikken, men ellers glæder jeg mig altså viiiiildt på hans vegne. Han er så klar til efterskolen og jeg glæder mig til to-somheden her i hjemmet. Jeg ved at Kasper er ansvarlig i forhold til diagnosen og panikken var hvad jeg følte i det jeg skrev indlægget, men mon ikke der kommer et mere positivt indlæg senere? ;D

   Slet
 2. Hej Lene, Ja det er hårdt, men du har helt ret vi skal give slip og man skal give sig selv lov til at mærke sin "sorg". Men han er nok helt klar og vil gerne. Du må drukne "sorgen " i krea-arbejdet.

  SvarSlet
 3. Åh Lene, jeg forstår dig godt. Det er ikke nemt når navlesnoren rigtig skal kappes til ens børn. Jeg har heller aldrig haft nemt ved det, men på den anden side, så kender jeg også til stoltheden man føler, når man opdager at de kan klare sig selv. Han er på vej til et sjovt og skønt år, som vil udvikle ham helt enormt. Du får en glad dreng hjem i nogle af weekenderne. Resten af tiden kan du bruge som du vil. Og man kan jo vælge at bruge den godt ;O). Håber din dreng er mere til musik end den vilde sport, så der ikke sker noget. Kan godt forstå din ekstra bekymring, men det lyder til alle er godt informeret og vil passe på. Dejligt han har mod og lyst til en efterskole.
  Mange knus Helle ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Helle, der er faktisk lidt som at kappe navlesnoren...troede faktisk at jeg havde en meget afklaret forhold til det, men lige NU, er det skisme ikke helt så let.
   Efterskolen er informeret og min søn er til vild sport og ikke musik :-), der er dog aktiviteter, som han ikke må deltage i.

   Slet
 4. Hej Lene

  Jeg forstår SÅ godt dine følelser. Jeg har det også bedste med at være i nærheden af Amalie, men hun hader mit altid skarpe blik. Er hun nu træt, har hun smerter osv. Men heldigvis bliver jeg bedre og en dag kommer jeg forhåbenlig lige så langt som dig, og skal give slip.
  Hvilken diagnose har de søn? Håber detver ok jeg spørger.
  Vores Asta skal på Balle til næste år :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle, det er helt ok at spørge :). Kasper har en cyste i hjernen. Selve cysten er harmløs, MEN desværre sidder den et dumt sted, nemlig ved lillehjernen og hjernestammen. Cysten må ikke vokse eller bløde, da det kan være livstruende. Det er ikke muligt at operere ham, så han skal passe ekstra på hovedet.
   Kasper har søgt ind på Balle til næste år. Lige nu står han på venteliste til 10. klasse.

   Slet
  2. Det lyder sørme som grund til mor-bekymringer. Selv om det er en harmløs cyste, vil jeg give dig ret i dens uheldige placering.
   Jeg læste som i var på vej til efterskolen i dag.

   Slet
  3. jo jo han er skam afleveret i dag, men har også søgt om at tage 10. klasse på Balle.

   Slet
  4. Det er og 10 kl Asta skal have. Spændende om vi skal have fælles "forældre-græsgange".

   Slet
 5. Uha - de næste 14 dage bliver hårde. Jeg kan godt huske da min søn var afsted. Men det bliver garanteret en fantastisk tid for din søn <3

  SvarSlet