torsdag den 8. august 2013

Lav din egen rasle

DIY

på en rasle 
til at komme inden i hæklede eller syede legesager

hullerne i ægget sørger for at bjælden giver den rigtige lyd

Tag et kinderæg og lav huller i det med en saks 
(lav evt. hullerne lidt større end på billedet).
Læg en bjælde i.
Lim låget fast, så raslen ikke går op i vild (?) leg.

Hvis denne rasle er for stor, vil jeg klart anbefale www.egnedesign.dk, der sælger billige og børnesikre rasler....og så har hun andre fiiiine sager ;).

Nå, men tilbage til den hjemmelavede rasle og hvorfor jeg lige er i gang med at lave rasler (her kan du evt. droppe at læse videre ;). Jeg laver som regel et stykke legetøj til kattepensionen i ventetiden i transitten, som tak fordi Heidi er så fantastisk. Sidste år hæklede jeg hjerter og i år vidste jeg ikke helt hvad der skulle hækles, men det skulle helt klart være noget med en rasle-bjælde i. Tænke, tænke og på vej ud af døren greb jeg et kinderæg og vidste at selvfølgelig skulle det være et hæklet fly.......eller en ugle....eller en fisk.

Det blev til et hæklet fly, som jeg ikke kan få ud af Kaspers kamera....ja det har jeg selvfølgelig ikke proppet ind i kameraet, men billedet kan jeg ikke få uploaded til min computer....argggg. flyet er jo for længst afleveret til kattepensionen, så jeg kan ikke engang tage et billede med mit dårlige kamera. ÆV.

12 kommentarer:

 1. Det var dog en god ide. Den må jeg afprøve til vores lille killing.

  SvarSlet
  Svar
  1. husk at sy eller hækle noget uden om

   Slet
  2. Jeg havde en strømpe af ungernes med hul i hælen, så jeg klippede tæerne af og brugte dem. Så bliver det vist ikke hurtigere lavet.

   Slet
 2. Fin ide (også til en rangle) Den må jeg huske til vores kommende barnebarn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja den fungerer fint inde i hæklede sager, hvilket jeg egentligt ikke fik skrevet tydeligt nok :-).

   Slet
 3. Fin ide. Jeg vil dog foreslå, at der hækles en lille tætsiddende pose udenom ægget, da det så også kan vaskes uden problemer. Noget børneforældre er rigtig glade for.
  K.h. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. hov ja, jeg fik da ikke lige skrevet at raslen er tiltænkt inde i et stykke legetøj og ikke som den "nøgne" rasle på billedet

   Slet
  2. Jeg skulle måske også ha` skrevet,at den lille pose er rundt om ægget indeni legetøjet, så man både kan fylde ægget op med klokker eller plastgranulat eller lignende. Og lyden kommer udmærket igennem alligevel.

   Slet
 4. Arj men sikke da en god idé. Glæder mig til billedet vil ud af kameraet og ind på bloggen...!

  SvarSlet
 5. Hej. Hvorfor laver du egentlig huller i ægget?

  SvarSlet
  Svar
  1. hullerne sørger for at raslelyden bliver helt rigtig.

   Slet
 6. Tak fordi du deler - super ide:)

  SvarSlet