lørdag den 1. oktober 2011

Popcorn T-Light cover DIY

Oven på forrige indlæg, så kan jeg præsenterer en hurtig lille DIY på et cover til T-Lights med de skønne popcorn/puff stitches.

Der kommer selvfølgelig en makker til denne ;D
Bemærk: Jeg har rettet i opskriften...da jeg stod i badet, kom jeg i tanke om fejlene ;D

Jeg har hæklet i PIMA med hæklenål nr. 3. (Pima kan købes her og her)

Glasset er har en diameter på 15.5 forneden og 17 cm foroven, men jeg bruger ikke udtagninger, for coveret passer fint på uden.

Sådan gør du:

Slå 34 luftmasker op og saml dem til en ring med km. (har dit glas en anden diameter eller hækler du løsere eller strammere, kan du regulere maskeantallet - det skal dog ende med et lige tal)

1. runde: 1 lm, fm hele vejen rundt, slut med km.

2. runde:  2 lm, slå garnet om som til en stm i samme maske som km, men afslut ikke ved at trække garnet igennem, slå om endnu en gang og du skulle gerne ha' 5 løkker på nålen, slå garnet om og træk igennem alle 5 løkker, 1 lm. Spring 1 maske over og hækl 3 næsten-stangmasker i næste maske (du har 7 løkker på nålen inden du til sidst trækker slår om og trækker garnet igennem), 1 lm. Gentag 15 gange. Du ender med 17 popcorn på runden. Slut med km i 2. lm fra omgangens begyndelse.

Skulle min forklaring på popcornene, så kan du se teknikken her. MEN kun dét der med at slå om nålen, resten er ikke samme teknik, som jeg bruger (måske jeg skulle lave en DIY video?)

3. runde: km omkring lm-buen = du skal på den anden side af et popcorn.  2 lm, slå om til stm, slå om til stm, slut med at at slå om og trække igennem de 5 løkker, *1 lm, 3 popcorn i næste lm-bue*.Gentag fra * til * (du ender med 17 popcorn i alt), slut med en km  i 2. lm fra omgangens begyndelse.

4. runde: Gentag runde 3 indtil du har 9 rækker popcorn eller indtil du har en højde, der passer dig.

Her kan du se runde-samlingerne

NB. Jeg er midt i skrivningen blevet klar over at dét jeg hækler ikke er en standardiseret popcorn-teknik, men nu gør jeg altså sådan og med PIMA'en bliver coveret så fint.

Og har du spørgsmål, så skriv endelig.

1 kommentar:

  1. Den er bare så køn, uanset om det er popcorn-teknik eller ej.

    God lørdag til dig

    Kh. Lis

    SvarSlet