lørdag den 16. november 2013

Hvordan skal din adventskrans se ud?

Jeg har ingen anelse om  hvordan vores skal se ud, 
men jeg har flere slags lys og lysholdere, 
så jeg kan vel egentligt bare gå i gang.

Kransen kan jeg godt binde, men så rækker mine evner heller ikke længere, når det drejer sig om at pynte kransen. Havde faktisk besluttet, at i år skulle adventskransen bestå af 4 bloklys på et fad, men så fandt jeg, i mine juleskabe (jep har flere ;D), 4 adventslys beregnet til en krans. MEN jeg har da også købt nogle bloklys ;)

Ét år gik jeg på dekorationskursus og fik da også lavet nedenstående adventskrans....og blev alligevel lidt imponeret over mig selv ;) Alligevel blev adventskransen til hjemmet, som ALTID blot en bundet krans med 4 lys og 4 sløjfer.

denne endte på mandens arbejdsplads


ville ønske jeg kunne dekorere lidt mere

Nu skal jeg snart beslutte mig for hvad jeg vil med adventskransen i år (også selvom jeg har købt ind til en krans ;D og faktisk har flere advents-stativer). Hvorfor er juledekorationer så svære at lave OG hvorfor erkender jeg ikke bare, at mine evner ikke rækker dertil og blot køber dem?

14 kommentarer:

 1. Fordi vi gerne vil lave smukke ting og omgive os med dem. Da pigerne var små tog vi på inspirationstur og når vi så noget vi kunne lide kopierede vi det til vores dekorationer. Dejlig måde at være kreativ på og idag har vi jo blogge og pointeret, så du må bare igang.. God lørdag til dig.

  Kh lis

  SvarSlet
 2. Ja det er altid lidt svært synes jeg... Der er så meget man gerne vil og ser rundt omkring - men nogen gange rækker mine evner ikke altid til det. Men adventskrans skal der være på en eller anden måde...

  SvarSlet
 3. Sidste får var det min Kubusstage, påmonteret en glimmerugle og et juletræ i plexiglas. I år komme gemalen hjem med et aflangt porcelænsfad. Det har fået 4 bloklys i to turkis/blågrønne nuancer, zinktal smidt i bunden og to guld/glimmerhjorte. Grankransen og de traditionelle duer ikke her i huset. De er yndige - og jeg sender med at kyle dem ud efter 14 dage,, fordi de bliver støvede. Gemalen er astmatiker, så gran, der bare det mindste fugtigt, er problematisk, fordi det indeholder svampesporer, så måske også derfor har jeg et lidt anstrengt forhold til den traditionelle krands.

  SvarSlet
 4. Sidste får var det min Kubusstage, påmonteret en glimmerugle og et juletræ i plexiglas. I år komme gemalen hjem med et aflangt porcelænsfad. Det har fået 4 bloklys i to turkis/blågrønne nuancer, zinktal smidt i bunden og to guld/glimmerhjorte. Grankransen og de traditionelle duer ikke her i huset. De er yndige - og jeg sender med at kyle dem ud efter 14 dage,, fordi de bliver støvede. Gemalen er astmatiker, så gran, der bare det mindste fugtigt, er problematisk, fordi det indeholder svampesporer, så måske også derfor har jeg et lidt anstrengt forhold til den traditionelle krands.

  SvarSlet
 5. Sidste får var det min Kubusstage, påmonteret en glimmerugle og et juletræ i plexiglas. I år komme gemalen hjem med et aflangt porcelænsfad. Det har fået 4 bloklys i to turkis/blågrønne nuancer, zinktal smidt i bunden og to guld/glimmerhjorte. Grankransen og de traditionelle duer ikke her i huset. De er yndige - og jeg sender med at kyle dem ud efter 14 dage,, fordi de bliver støvede. Gemalen er astmatiker, så gran, der bare det mindste fugtigt, er problematisk, fordi det indeholder svampesporer, så måske også derfor har jeg et lidt anstrengt forhold til den traditionelle krands.

  SvarSlet
 6. Jeg skal til julebinderi om 14 dage, jeg er nemlig også bedst nå jeg er på kursus.

  Mona

  SvarSlet
 7. Jeg har undervist i binderi i mange år men til trods for at jeg har lavet rigtig rigtig mange forskellige adventskranse er vores (ihvertfald den ene) en stor grankrans med hvide blok lys og meget enkelt pynter og den skal stå på spisebordet (som er 3m) så den kan tændes hver dag. Duften af gran er jul for mig:O)
  Eva

  SvarSlet
 8. Jeg har det lidt med at juledekorationer skal vaere hjemmelavet hrmmm. Men da jeg altid er sent ude bliver det tit noget ultra enkelt (smil).

  SvarSlet
 9. Jeg aner ikke hvordan vores krans kommer til at se ud, for det der dekorationshalløj kan jeg ikke finde ud af. Jeg har været på kursus engang, men mine dekorationer lignede dem man kan købe i supermarkederne ;-) Jeg er vild med kranse der hænger ned fra loftet, så måske ender det med sådan en :-)
  mange hilsner
  Angelika

  SvarSlet
 10. Lene, jeg har fandt en, for mig, helt ny type krans af træ, som jeg vil bruge i år. Den kan genbruges mange gange, og også bruges til andre ting. Lægger et billede på min blog, så du kan se den.
  Kh Helle

  SvarSlet
 11. Binder altid selv grankranse, og har lige hentet et billæs gran i dag. Der er nemlig 2 julebasarer forude og jeg binder 10 kranse til hver, så kan andre dekorere. Selv bruger jeg oftest hvide lys og evt. hæklede flag om hvert lys....ikke mere pynt end det :-) Har udgivet en e-adventkransebog på Saxo.dk
  kh. Karen

  SvarSlet
 12. Hvor er det ellers en fantastisk flot krans du har lavet, det kan du da helt sikkert sagtens selv.

  Jeg binder altid selv kranse og oftes mange både til mig selv og til andre i familien. Det er faktisk en af de ting jeg holder mest af. Jeg synes nu ikke at gran er velegnet til adventskransen, det bliver simpelthen for tørt og grimt i løbet af julemåneden. Meget andet evigt grønt er langt mere velegnet og kan holde sig pænt længe.

  Sidste år lavede jeg adventskransen af valnødder, den blev faktisk også super sød. Hvis du har lyst til at se den og andre kranse kunne du klikke dig forbi her: http://badut.typepad.com/badut/adventskrans/ ude i sidebaren har jeg også et link til en side hvor jeg trin for trin har vist hvor let det er at binde sin egen krans.

  SvarSlet
 13. Hej Lene..
  der er så mange flotte kranse - dog er jeg selv mest til at sætte ting på et fad - meget enkelt og meget lidt jule kits, dog med lidt kogler og gran og grene.. Elsker alt det fra naturen;0)
  Knus Iben

  SvarSlet
 14. Du kan da umuligt være god til det hele Lene... selvom jeg alligevel tror at det er du.

  Min krans bliver i år en krans. Normalt laver jeg en dekoration med 4 lys, men nu har jeg samlet lærkegrene i stor stil og forestiller mig en helt enkelt krans kun i dem, måske tilført lidt sølv... Måske.
  - Hvis der ikke kommer andre idéer i mellem tiden :o)

  SvarSlet