torsdag den 9. maj 2013

En rimelig straf?

...ja det er det vel!

Jeg ligger brak igen!
Forklaring?


Jow, for nogle er det ikke nyt at høre om mine kedelige skavanker med ryg og hoved, men det er sådan, at jeg blandt andet ikke kan holde til have-arbejde på nogen måde (dobbelt piskesmæld og begyndende slidgigt i ryggen).

Alligevel kan jeg ikke dy mig og straffen kommer promte! Ekstreme smerter i ryggen, det føles som om rygmarven sover (prikker og strikker), jeg kan ikke finde hvile og smerterne er så slemme, at sveden springer på panden.

Det sker hvert forår, hvor jeg bliver ekstremt frustreret over denne begrænsning i mit liv. Jeg VIL SÅ GERNE kunne gå i haven og jeg er gift med en mand, der ikke kunne være mere ligeglad med haven, men der er ikke penge til en havearkitekt eller havemand.

Vi bor i nybygget hus og på 3. år, er haven stadig ikke anlagt! (der har dog været gode undskyldninger for det....sygdom og dødsfald, der har tappet energien).

NU kan jeg ikke klare at undvære haven længere. Jeg forlanger ikke det urimelige(?), når jeg nu ikke selv kan byde ind med meget pasning, men lidt have skal der altså være foruden de 3 højbede, der er etableret til kartofler, rababer og purløg :-)

I går fik jeg så pip i låget og gik ud for at plante 2 klatre-roser ved den ene terrasse. Med håndkraft, en skovl fra Kaspers gamle sandkasse, fik jeg skovlet meget jord op...ja en helt trillebør-fuld. På det nederste billede kan ses hvorfor jeg ikke kunne bruge en almindelig skovl ;D


Resultatet er jeg vældig stolt af.


Selvfølgelig passede jeg godt på hvordan jeg arbejdede og forsøgte at skåne ryggen mest muligt, men i dag er der ild i min ryg og arme. Ej hvor bliver jeg frustreret, men straffen er rimelig, for jeg accepterede jo ikke mine begrænsninger i går. Så jeg piver ikke over smerterne, for jeg bad selv om dem. Nej jeg piver nok mere over den ekstreme frustration det er, ikke at kunne grave have. Gad vide om jeg ville ha' været så vild efter det, hvis  min krop ikke havde de skavanker? Er græsset bare grønnere på den anden side?

Om en time vækkes manden og pisken svinges over ham, når surbundsbedet skal anlægges ;D. Jeg er færdig med at lege superwoman, men pisken er ikke så svær at holde ;D 

God Kristi Himmelfartsferie derude i Blogville.

7 kommentarer:

 1. Kære Lene, jeg føler virkelig med dig, jeg har sovet rigtigt dårligt i nat med min trælse ryg. Sørg nu for at passe på dig selv i dag. Jeg fik i en stivgørende operation som 30-årig, slidgigt pga 'fejl' i hoften, der aldrig var opdaget, det er en løsning for en tid, men belastningen flytter 'jo' bare til de næste led. Jeg elsker min have, tager også gerne en tørn og en regning - og det er sk...frustrerende, ikke? For vi VIL jo selv! Jeg dog heldigvis en haveinteresseret mand, der gør alt det grove, håber din bliver det med tiden. Knus Anne Mette

  SvarSlet
 2. Hehe, glæder mig til at se hvad pisken kan svinge manden til... ; ) god fornøjelse med havearbejdet på den ene og den anden måde. Og god kristiflyvefartsferie : )

  SvarSlet
 3. Åh søde hvor jeg føler med dig. Er selv ramt af fibromyalgi og hypermobilitets syndrom så jeg kender udemærket til problemet om foråret. jeg tager også altid fat og får vildt mange smerter og er ødelagt i dagene efter og ligesom dig så prøver jeg virkelig at passe på mig selv, men det går alligevel galt.
  Min mand har heldigvis haft stor forståelse for min sygdom og de begræsninger det giver og tager også gerne det grove. Også har jeg heldigvis også en datter på 18 som heller ikke er bange for at hjælpe sin syge mor.
  jeg kan kun trøste dig med at med tiden bliver du bedre til at acceptere dine begræsninger, men det er svært. Næsten fra at kunne alt til intet at kunne.jeg føler med dig og sender mange positive tanker.
  Knuz fra Lina

  SvarSlet
 4. Tror du saa ikke at manden sover laenge med vilie????? HIHI. Godt piskesving og husk at have er ogsaa liggestol og god bog.

  SvarSlet
 5. Det ser godt ud, selv om det koster. Men hvor jeg forstår frustrationerne, det er ikke meningen at man skal være begrænset på den måde.

  SvarSlet
 6. Øv! Sender de varmeste tanker, og håber et smæld med pisken, kan få haven i topform <3

  Knus

  SvarSlet