torsdag den 6. december 2012

Diagram-diy på hæklet juletræ

Dette juletræ var bare en udfordring der skulle prøves....havde jo læst at mønsteret gav en del hovedbrud rundt om i blogland. Fandt opskriften her, læste den igennem og så jeg tegnede et diagram til det......synes nemlig, at det er nemmere at gennemskue en opskrift, hvis jeg kan se et diagram.

Jeg deler gerne diagrammet med blogland og forsøger mig samtidig med lidt diy på hvordan man læser et diagram.....håber at det giver mening, da det er mit første forsøg  på at give et sådant diagram videre, så det kan læses af andre end mig selv ;D  

Jeg har brugt garn fra www.garn-garagen.dk (det har sådan et smukt spil og fås i lækre farver).


Vælg garn og hækle-nål, der passer sammen. 
Hver omgang/række har sin farve, så du kan følge med på diagrammet og teksten.

Start: slå 5 lm op, saml til ring med km.

1. omgang: 3 lm, 3 stm, 3 lm, 4 stm, 3 lm, 4 stm, 3 lm, km i 3. lm fra omgangens begyndelse.

2. omgang: 1 km i hver af de 3 stm fra forrige omg., om lm-buen: (1 km, 3 lm, 3 stm, , 3 lm, 4 stm), 1 lm, i næste lm-bue: (4 stm, 3 lm, 4 stm), 1 lm, i næste lm-bue: (4 stm, 3 lm, 4 stm), 1 lm, km i 3. lm fra omgangens begyndelse.

3. omgang: 1 km i hver af de 3 stm fra forrige omgang, om lm-buen: (1 km, 3 lm, 3 stm, 4 lm, 4 stm), 1 fm i midten af stm-gruppen fra forrige omgang, i næste lm-bue: (4 stm), 1 fm i midten af stm-gruppen fra forrige omgang, i næste lm-bue: (4 stm, 4 lm, 4 stm), 1 fm i midten af stm-gruppen fra forrige omgang, i næste lm-bue: (4 stm), 1 fm i midten af stm-gruppen fra forrige omgang, i næste lm-bue: (4 stm, 4 lm, 4 stm), 1 lm, i næste lm-bue: (4 stm), 1 lm, km i den 3. lm fra omgangens begyndelse.

4. række: bemærk nu skal du vende juletræet og hækle i rækker: 1 km om lm-buen, km i stm fra sidste omgangs stm-gruppe, , 3 lm, 3 stm, vend.

5. række: 3 lm, 3 stm. Bryd garnet og hæft enderne

Pres og afstiv evt. juletræet med et afstivningsmiddel, der passer til dit garnvalg.

5 kommentarer:

 1. Tak Lene, har været ret begejstret for dette fine juletræ, men har ikke kunnet finde det... nu har du både oversat og lavet fin vejledning... nu må jeg prøve...

  SvarSlet
 2. Lene det er et perfekt diagram. Lærte at hækle efter diagram som barn. Dit det ser bare let og gennemskueligt ud. Tak for DIY.

  Du er da ren overskudsmenneske. Jeg panikker jo, når du skriver sådan til mig.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 3. Diagrammet ser fint ud, men jeg kan IKKE finde ud af at hækle efter diagram, men jeg har nu hæklet et træ efter beskrivelsen og den er så fiiiin. Tak til dig for den danske version :-)

  Knus Gitte

  SvarSlet
 4. Rigtigt fint juletræ. Jeg skal helt klart prøve at hækle efter dit diagram her i weekenden.
  Og ja, garn fra Garn-Garagen er bare super lækkert :-)

  KH Annie

  SvarSlet