fredag den 11. november 2016

DIY red dukkehåret

...helt bogstavligt ;-)

I sommers hjalp jeg en krea-veninde med at fikse gamle Barbie-dukker, så de kunne præsenterer sig pænt til en evt adoption ;-) På Pinterest fandt jeg flere tips til at ideer til at få filtret og mat Barbie hår til at blive fint igen og straks gik jeg i gang med at teste dem.

....og dette var hvad jeg nåede frem til :-)

BEMÆRK at hår-kuren her KUN virker på ÆGTE Barbie dukker (de uægte Barbie dukkers hår er ikke af samme gode kvalitet og derfor garanterer jeg ikke noget)


Find følgende frem:

- Barbie-dukker med mat og filtret hår
- shampoo eller opvaskemiddel
- plastkrus
- balsam*
- opvaskebræt
- lusekam (se billedet)
- almindelig redekam
- sugerør, klippet i ca 2,5 cm)
- hårnåle
hårklemmer (mini)
* Jeg har testet flere forskellige balsam'er og må sige at L'Oreal's virker bedst. De svanemærkede fungerede desværre slet ikke. Vær opmærksom på at plastkruset kan tage imod parfumen fra den balsam jeg anbefaler at bruge.


1. Red dukkernes hår så godt du kan. Vask forsigtigt med almindelig shampoo (eller opvaskemiddel), hvis håret er meget beskidt.



2. En lille klat balsam kommes i plastkruset og det kogte vand hældes over. Lad vandet stå og køle lidt af (det skal stadig være for varmt til at komme fingrene i, men ikke kogende....lidt samme temperatur som når du har ladet din te stå lidt og så alligevel drikker for tidligt af den)



3. Barbie-dukkernes hår kommes ned i kruset med vand og balsam. KUN håret, se på billedet hvordan jeg fik det arrangeret.



4. Lad dukkerne stå sådan indtil vandet er lunken (nogen lader dem stå meget længere, men min tålmodighed rakte ikke så langt)



5. Tag dukkerne op og skyl let i varmt vand under vandhanen. Man skal kunne fornemme lidt balsam i håret og hvis ikke kan du altid tilføje lidt balsam. Lad nu Barbie-dukken ligge på vaskebrættet og red håret med en lusekam (den brede side) eller med en almindelig kam (også den brede del). Slut med at redde håret med den fine del af lusekammen/alm. kam.


6. Sæt Barbie-dukkens hår på alle mulige og umulige måder. Eftersom jeg ikke rigtig har meget erfaring med oprulning af hår, så forsøgte jeg mig blot frem, men har du en lille prinsesse derhjemme og erfaring med fine måder at sætte hår på, kan du bare give den gas.


Hårnåle, sugerør og mini klemmer blev brugt.
Jo flere oprulninger, jo finere krøller.


7. NU skal du/ væbne jer med tålmodighed! Barbie-dukken skal sidde og tørre i mindst et døgn. Jo længere tid jo bedre krøller.



8. Når håret er godt og grundigt gennemtørt, tages hårnåle, sugerør og miniklemmerne forsigtigt ud. Barbie-dukkens hår vil se lidt vildt ud, men med en strikkepind kan du forsigtigt dele krøllerne og sætte håret. Du kan også bruge en meget bred kam (sådan en til krøllet hår). Redder du håret med en børste vil håret bølge lidt, men stadig være fint.



9. Ups og for filan da også......jeg glemte at tage et billede af det færdige resultat og kan derfor kun vise et billede med et eksempel på hvordan jeg endte med at sætte håret i en elastik og ikke andet. På IG havde jeg, i sommers, flere billeder af resultaterne.



10 kommentarer:

  1. Simpelthen så smart! Tak for tippet Lene - jeg glæder mig til at komme i gang.
    K.h.
    Christina

    SvarSlet
  2. Virkeligt skønt indlæg, elsker det :-)
    Jeg må huske det, for har gemt alle mine Barbie dukker og udstyr til hvis jeg selv får en lille datter.
    Obs ligger du giveaways op, så har jeg lavet ny blog jeg kan ligge dem op på og sprede budskabet:
    www.nygiveaway.blogspot.dk

    SvarSlet
  3. :0) det er virkelig en god tip! mine datters dukker ser nemlig lignende ud :0)hvis du gider: jeg har en interview med en dansk shop i min blog og der er også en give-away... jeg vil glæde mig, hvis du kigger ind! bare efterlade en kommentar i dansk, jeg har skreven blogpostet i dansk og tysk.

    http://ulrikes-smaating.blogspot.dk/2017/01/shop-interview-mit-minimadesign.html

    Kh Ulrike :0)

    SvarSlet
  4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  5. Lige hvad jeg manglede :) har ryddet op på pigernes værelser her til aften ( de er nemlig ikke hjemme) så er det jo perfekt at man kan glæde dem med "nye" dukker når de kommer hjem :)
    Mange tak for tippet :)

    SvarSlet
  6. You should take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this site! 토 토

    SvarSlet
  7. As a Newbie, I am permanently exploring online for articles that can help me. Thank you 온라인경마

    SvarSlet
  8. It’s going to be end of mine day, however before end I am reading this wonderful article to increase my experience. 카지노

    SvarSlet
  9. Toto Site Eating and Running Verification is a process of verifying the capital power of private Toto companies and determining whether the refund of the prize money can proceed smoothly. Both excellent safety playgrounds and sports Toto sites are major Toto sites that have passed the eat-and-run verification. 토토사이트 주소 클릭 안전놀이터

    SvarSlet