onsdag den 3. november 2021

Hæklede kristtornblade, den nemme udgave

Jeg har tidligere lavet en opskrift på kristtorneblade, 

men denne udgave er lidt nemmere ;-)






Bladene bruger jeg til at binde på glas (fra Svansø frysetørret hindbær) og de er søde på julebordet med lys i ....fyrfadslys eller en lille fin lyskæde. Placér evt. sådan en lille dekoration på julebordet ved hver gæst, der så kan tage glasset med hjem, som minde om en dejlig aften. Disse glas er også søde som en hurtig og enkel værtindegave. Jeg har også syet nogle "poser" i læderpap og dekoreret dem med disse kristtornblade (se billedet efter opskrift og diagram) Disse "poser" med glas-indsats fylder jeg med kertelys....i skrivende stund har jeg ikke kertelys.


Garn: Blomsterfrø fra Tante Grøn og Tante Grøn CPH (i det tidligere opslag med hæklede kristtorne-blade brugte jeg også CaMaRoses Yaku, der er fint meleret i farven)

Hæklenål:

Hækleforkortelser:

lm = luftmasker

km = kædemasker

fm = fastmasker

hstm = halvstangmasker

stm = stangmasker

picot = 3 lm og 1 km i den føste af de 3 lm


- - - - - - - - - - - - - - - 


Opskriften kan også hentes som en pdf ved at klikke på linket HER 

Du kan også finde et diagram til kristtornbladet nedenfor den skrevne opskrift.


Sådan gør du:

Slå 10 lm op.

 

1. omg: 1 fm i anden lm fra nålen, 1 fm, 2 hstm, 1 stm, 2 hstm, 2 fm, 2 lm (=lm-bue), hækl videre på den modsatte side af lm-lænken: 2 fm, 2 hstm, 1 stm, 2 hstm, 2 fm,

 

2. omg: 2 lm (lm-bue), hækl videre rundt om bladet: *1 fm, 1 picot, 1 fm, 1 km*, gentag fra *-* i alt 3 gange, i lm-buen fra omgang 1 hækles: 1 fm, 1 picot, 1 fm. Fortsæt op langs siden af bladet med: *1 fm, 1 picot, 1 fm, 1 km*, gentag fra *-* i alt 2 gange, 1 fm, 1 picot, 1 fm, omgangen afsluttes med 1 km i lm-buen. Bryd ikke garnet, da stilken hækles i forlængelse af bladet.

 

Stilken: hækl 5 lm, 1 km i den anden lm fra nålen, 3 km, 1 km ned i bladet (i den afsluttende km fra omgang 2). Fortsæt med km, der hækles oveni lm-lænken ned midt i bladet. Bryd garnet og hæft alle garn-ender.


- - - - - - - - - - - - - - - 


Hvis du hellere vil hækle efter et diagram, så har jeg tegnet et på billedet nedenfor. De forskellige farver angiver start, omgangene og stilken.



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - 



Du kan også dekorere en syet "pose", i læderpap, med de hæklede kristtorneblade. I "poserne" er der et glas og jeg kommer kertelys i glasset/posen og synes det ser rigtig hyggeligt ud.







 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar