lørdag den 30. november 2013

Liberty-Lørdag #1

...var det første jeg tænkte på, 
da jeg skulle skrive en overskrift til indlægget
og jeg kunne da også fylde de næste 5 lørdage med Liberty ;)
MEN vi får se.

.

I dag vil jeg vise det harmonika-hækle-etui, som jeg troede ville blive den sværeste at sy. Liberty-stoffet er det fine blå-mønstrede stof med sandfarvet bund og var blevet mig givet til at bruge. Troede aldrig at jeg skulle få stoffet til at fungere, MEN nu hvor etuiet er færdigt, er jeg meget glad for resultatet :) Inden i etuiet, er der meget mere af Liberty-stoffet.

indretningen af denne type etui kan ses her

Med hensyn til at bruge Liberty-stof til etuier, så vil jeg klart anbefale, at der bruges afstivningsmateriale på stoffet. Liberty-stoffet er så tyndt og skulle jeg nogensinde arbejde i det igen, vil jeg klart afstive det, for det var svært at undgå krøller ( ja det kan man jo ikke lige se her, kun at fløjls-stoffet også krøller ;D)

God lørdag derude i Blogland,
hvor der sikkkert jules på livet løs*

* ville ønske jeg kunne dele mine juleforberedelser med jer, men jeg er på en eller anden måde kommet til at slå internettet fra på ipad'en og kan ikke få den slået til igen????)



fredag den 29. november 2013

DIY på lille kurv

Så blev det tid til en lille DIY.
En kurv der kan bruges til småting eller værtindegave
(selv skal jeg ha lavet en til min oplader, der pt. ligger på bordet og roder)


Du skal bruge:
- vlieseline S320 (27x16 cm)
- veledon (tynd kvalitet, har købt mit hos Panduro Hobby) (27x16 cm)
- stof efter ønske (yderstof: 39x18 cm og forstof: 27x18 cm)
- et gammelt læderbælte (klippes i to stykker af 20 cm lang og 1 cm bred)
- nitter eller knapper til at fastgøre hankene

beklager den slørede fotokvalitet
1. Stryg vlieseline og veledon på henholdsvis for- og yder-stof, se billedet ovenfor.

2. Ri veledonen fast.....ja det er træls, men desværre har veledon en tendens til at løsne sig.


3. Fold for-stoffet ret mod ret og sy sidesømmene



4. Sy bunden sammen, se billedet nedenfor.


5. Sy yderstoffets sidesømme og bund, som i punkt 4.


6. Sy bundene sammen, som vist på billedet nedenfor. 


7. Fold for- og yder-stof vrang mod vrang og fold yderstoffets 5 ekstra cm stof om på kurvens inderside, se billedet. Kanten sys fast med madrassting eller på symaskine.


8. Nu skal hankene monteres. Med hultang klippes hul i hver ende af læderstykkerne. 
Mål 4 cm fra sidesømmen og 2 cm fra kanten, sæt en prik og klip hul med hultangen. Gentag dette 2 gange på hver side af kurven. Hankene klipses på og voila kurven er nu klar til at blive fyldt med godter eller hvad du nu vil bruge den til. Beklager at der ikke lige er billeder til denne del af processen.











torsdag den 28. november 2013

Månedens retro-favorit

...af dette lyserøde storblomstrede retro-stof
syede jeg mig en lille kurv/taske.


I kurven/tasken kan man fylde små lækre sager i til en veninde, mor, søster, nabo eller hvem man nu lige vil give en lille gave eller værtindegave :). 

En DIY er på vej :)....har dog lige en Bølle-mis, der skal til dyrlæge i morgen....han har en byld på størrelse med en forvandlings-kugle (de der slik-kugler, der også kaldes for jaw-breakers). Det passede mig bedst, at tage katten til dyrlæge i morgen, men dyrlægen advarede mig om at bylden godt kunne briste inden.......jeg kaster op hvis det sker!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeg kan simpelthen ikke med bylder, lugten er så infam ulækker, men når det ikke er akut, så vælger jeg altså at vente til i morgen.....kryds lige fingre for mig og Bøllemis ikke?

Nå, men har du lyst til at sy et par kurve og bruge dem til værtindegaver, så kan jeg anbefale, at du lige slår et smut forbi din lokale genbrugs-biks og køber et par billige læder-bælter (med mindre du selv har nogen liggende ;)). Bælterne bruger jeg som hank.


onsdag den 27. november 2013

Pædagog-agtig 80'er udtryk....

....og det siger jeg ikke for at fornærme nogen!

Synes blot at dette tre-fløjede hækle-etui har sådan et udtryk
og heldigvis kunne Anne (der ikke er pædagog) godt li' det :)



Kig forbi Anne's blog, som hun co-hoster med Rikke og tilsammen hedder de nørkletøserne :). Der hækles MANGE fine sager....og strikkes og nørkles :).

Rigtig god dag derude i Blogland.

tirsdag den 26. november 2013

Smukke gaver

Til Helle's blogtræf var der fine gaver at vinde i pakkelegen. I pakkelegen var der vores medbragte gaver og sponsorgaver. 

Jeg har normalt ikke det store held i spil, men denne gang smilede lykkens gudinde til mig ;).

Mette fra www.albertemor.blogspot.com havde denne dejlige pakke med, som nu er min :). Tak for dit smukke bidrag til pakkelegen.


En smuk strikkebog fik jeg også med hjem.


Og Helle havde samlet en fin pose med sponsorgaver:







Et skønt blogtræf, som jeg virkelig nød at deltage i....ikke pga sponsorgaverne, men pga selskabet :)

mandag den 25. november 2013

Medblogger-LYN-give away

...det finder du hos Lise

og der er kun til i aften klokken 24,
så spring hurtigt over til Lises dejlige blog

Billedet er lånt hos Lise

Ja jeg havde sådan set planlagt et andet indlæg, men så Lises flotte give away og besluttede, at det var langt mere interessant, end at vise endnu et hækle-etui ;D

søndag den 24. november 2013

Blogtræf



Helle, www.garnkoglen.blogspot.com , åbnede sit hjem for et helt bordfuld af skønne kreakvinder. Tak for det Helle. En skøn dag med masser af snak og inspiration.

Senere vil jeg vise nogle af de fine sager, som jeg var heldig, at få med hjem :). Den smukke keramik-knap-tørklæde-pynte-holder var desværre ikke en af dem ;). Den tilhørte søde Anne (www.norkletoserne.blogspot.com), men jeg fik lov at fotografere den. Det er da en smart ting til tørklæder.....min hjerne har tænkt på de mange muligheder, der er i sådan en pynte-dims :)

Mere om blogtræffet senere, for der skal liiige klares lidt praktiske ting i dag. God søndag derude i Blogland.....hvor mange af jer sikkert skal til diverse julestuer og julemarkeder :)

lørdag den 23. november 2013

I dag....

....smutter jeg til blogtræf 
og glæder mig vildt meget


Dét er lige hvad jeg trænger til pt, social hygge med krea-kvinder :)
Hækletøjet er pakket, gps'en er indstillet til adressen og humøret er i top.

Hjemmelavede gaver og værtindegaver afsløres senere ;)

fredag den 22. november 2013

DIY: florlette engle

...af vlieseline


Jeg fik en mail med en forespørgsel om jeg havde en god idé til et par fejl-indkøbte små vatkugle-hoveder og den første idé, der faldt mig ind, var vlieseline-englene, som vi lavede i håndarbejde på seminariet....i 1992. Jeg havde ingen vatkugle-hoveder, men havde et par træperler fra Søstrene Grene.

Dette skal du bruge:

vlieseline 8x14 cm
Quick lim fra Panduro Hobby eller anden hurtigt tørrende lim
glitter i ønsket farve
lille trækugle (ca. 1 cm i dia)
nål, sytråd og saks


1. Fordel lidt lim på trækuglen og drys med glitter. Glitteret repræsenterer hår ;)

2. Fold vlieselinen som vist på ovenstrående billede. Bind en sytråd omkring den foldede vlieseline 3 cm fra den ene ende. Vent med at klippe sytrådene.


3. Klip enderne skrå, som på billedet.


4. Find midten på det korte stykke og klip ned til sytråden, MEN klip ikke i sytråden ;)


5. Tråd en synål med sytråden fra punkt 2 (kun to tråde, klip de øvrige tråde). Stik nålen op gennem vlieseline-knude-punktet og igennem træperlens hul....du bruger disse tråde til ophæng, men kan selvfølgelig også vælge at bruge en kraftigere tråd eller anden farve tråd.


6. Lim hovedet fast (der hvor nålen stikker op på forrige billede). Lim også vingerne/armene fast til den anden del af vlieselinen, der skal forestille kjolen, se billedet.


Voila en florlet engel er født.


Karina, herunder DIY'er har jeg fotograferet 2 ideer fra et nissehæfte fra 2008 :), som du måske også kan bruge som inspiration. Eller måske noget i denne stil?



torsdag den 21. november 2013

Glitter, masser af glitter



Nabopigen var til krea i går og der var glitter overalt ;). Hun fik lavet fint julepynt til hele familien.


Om 15 minutter skal jeg være i hobbyklubben og jeg har ikke engang fået tøj på, spist morgenmad, været i bad eller børstet tænder......wow jeg har da vist en smule travlt ;)


onsdag den 20. november 2013

Et hækle-etui

...sneg sig igennem symaskinen
(inden symaskinen begyndte at drille)


Et forsigtigt spørgsmål lokkede et 3-fløjet-hækle-etui ud af maskinen og jeg kan fortælle at Rikke's hæklenåle allerede er flyttet ind i etuiet :)


I dag er jeg stået TIDLIGT op (trods blot 3 timers søvn) og var SÅ klar til at sy værtindegaven til blogtræffet på lørdag OG HVAD OPDAGER JEG SÅ? Jo, så har jeg smidt mønsteret væk.....argghh og jeg kan ikke nå, at køre i Panduro Hobby efter et nyt. I tænkeboks med mig, for Helle skal ha' en værtindegave :)


tirsdag den 19. november 2013

Skotsk broderitråd...

Blev brugt til en lille hæklet blomst.

Min trofaste ven...

....er ved at synge på sidste vers.
Synes pludselig alt teknik svigter på en gang.

symaskinen blev købt i 1993

I går opstod total panik, da min kære symaskine ikke længere kunne sy. Jeg prøvede med den typiske fejlfindingsmanual og intet hjalp. Ringede til symaskine-reparatøren for at høre hvor hurtigt de kunne lave maskinen. Det så sort ud, men jeg skulle blot komme med maskinen og de ville forsøge at presse den ind på listen. Med tårer i øjnene.....ja jeg blev skisme lidt ked af det.....prøvede jeg at tænde og slukke maskinen igen og tog nålen ud og satte den i igen (inden maskinen "døde" havde jeg skiftet nålen)............symaskinen kunne nu pludselig sy og jeg håber at det blot var pga af nålen, at den svigtede mig? 

Krydser fingrer og tænder for symaskinen om 5 minutter :)

mandag den 18. november 2013

Så er jeg på igen

Forsøger mig med iPad'en.
Tak for de mange gode råd i går. Nu kan jeg blogge med billeder igen ;) Mig og teknik kan være en skræmmende kombinationen ;)


I dag syr jeg på et hækle-etui i hør og lilla.


søndag den 17. november 2013

Så kom dagen...

....hvor jeg for alvor er blevet kamera-løs.

æv

Længe har jeg lånt sønnens kamera, men nu går den ikke længere.....han har medie og foto som valgfag og har taget kameraet med på efterskolen (indtil nu har han brugt sit go pro).

Finanserne er ikke til et spejlrekfleks-kamera og jeg har ivrigt tjekket coop's netbiks (hvor jeg har opsparet en del penge, som desværre skal bruges i december). I netbutikken er der ikke mange kameraer at vælge imellem, ja faktisk ikke nogle jeg lige tænker "ok, det kan jeg leve med". Jeg mener: vil ikke spilde mine plus-points på et midlertidigt kamera før jeg har fundet ud af om der kan findes penge til et godt kamera og hvad er et godt kamera?. Nu er jeg selvfølgelig godt klar over, at jeg ikke smider de pæneste billeder på bloggen, men jeg vil jo gerne ;) (er bare så utålmodig med kameraet og skal jo hurtigt videre til krea'riet, men beundrer de mange bloggere, som gør noget ud af deres billeder).

Nu sidder jeg så her kamera-løs....og har ikke taget billeder af de mange etuiet....arhmen hvad sker der lige for mig? Måske kan jeg vriste et enkelt billede eller to ud af det gamle kamera, der ikke længere har blitz?

Hmmm. Skal jeg lukke bloggen? En krea-blog uden billeder er jo ikke sjov vel? Jeg mener: har ingen problemer med dårlige billeder på bloggen ;D, blot det faktum, at jeg ikke lige kan smide nye billeder på. 

Jeg har en Ipad, men kan ikke finde ud af at blogge billeder fra den? Kan man i øvrigt det? Skal jeg virkelig nøjes med Instagram? Jeg mener: jeg ved ikke helt hvordan man blogger fra telefonen eller Ipaden?

Ja indtil jeg finder en løsning eller vrider et par billeder ud af det gamle kamera, så kan du kigge med på Instagram, hvor jeg hedder filihunkattten 

Ha' en rigtig god søndag derude i Blogland

lørdag den 16. november 2013

Hvordan skal din adventskrans se ud?

Jeg har ingen anelse om  hvordan vores skal se ud, 
men jeg har flere slags lys og lysholdere, 
så jeg kan vel egentligt bare gå i gang.

Kransen kan jeg godt binde, men så rækker mine evner heller ikke længere, når det drejer sig om at pynte kransen. Havde faktisk besluttet, at i år skulle adventskransen bestå af 4 bloklys på et fad, men så fandt jeg, i mine juleskabe (jep har flere ;D), 4 adventslys beregnet til en krans. MEN jeg har da også købt nogle bloklys ;)

Ét år gik jeg på dekorationskursus og fik da også lavet nedenstående adventskrans....og blev alligevel lidt imponeret over mig selv ;) Alligevel blev adventskransen til hjemmet, som ALTID blot en bundet krans med 4 lys og 4 sløjfer.

denne endte på mandens arbejdsplads


ville ønske jeg kunne dekorere lidt mere

Nu skal jeg snart beslutte mig for hvad jeg vil med adventskransen i år (også selvom jeg har købt ind til en krans ;D og faktisk har flere advents-stativer). Hvorfor er juledekorationer så svære at lave OG hvorfor erkender jeg ikke bare, at mine evner ikke rækker dertil og blot køber dem?

fredag den 15. november 2013

Jeg er ikke bleg for....

.....at pille op ;D

krøllet og med masser af løse tråde....ja sådan ser det lige ud en stund

Da jeg var færdig med sidste Liberty etui, havde jeg bare ikke den rigtige følelse af, at det var rigtigt. Og jeg piller hellere op end, at sige "ærgerligt!". I aim to please.

Nu har jeg talt med modtageren personligt og sammen har vi fundet den ønskede løsning :). 

Når dette etui er færdigt, står endnu et etui på listen INDEN jeg vil lave et til mig selv :). Pludselig bliver det så til 11 etuier og det er da ret godt gået, af én, der ikke længere syr etuier ikke ? ;D

Efter at ha' været chauffør for sønnen hele formiddagen, er det vidst ok med et lille hvil på sofaen :)...desuden blev det ikke til mange timers søvn i nat, sååååh jeg snupper lige en lille blunder :)

Rigtig god weekend derude i Blogland.

torsdag den 14. november 2013

Med et strejf af pink

...sådan lød et ønske ;)


Til en snefnug-hækle-workshop mødte jeg en særlig kvinde...sådan én af dem man bare kan li' med det samme :-). Hun spurgte mig forsigtigt ,om jeg ville sy et hækle-etui til hende.....og jeg sagde ja, selvom jeg jo ikke rigtig syr dem mere (siger kvinden, der lige har syet 9 hækleetuier ;D, men nu er det også slut...hø hø).
.


Ønskerne var: on-tour-modellen, enkelt, i hør, med hjerte eller stjerne OG et strejf af pink. Nu håber jeg Sine kan li' det.


Sidste billede er seriøst sløret....smiler lidt over det, for jeg troede bare, at det var mig, der ikke kunne se helt klart ;D. Tror jeg tager billederne om, men ikke lige nu, for jeg må hellere tage mig sammen og køre mod Kolding Storcenter.....jeg er løbet tør for volumenvlies og det bedste vlieseline (kan ikke huske hvad det hedder, men det er dejligt kraftigt og kan fås i min favorit-biks = Panduro Hobby).

onsdag den 13. november 2013

Troede jeg havde husket forkert...

...da jeg kom hjem med disse konfekt-forme.

MEN
det havde jeg ikke :D


Og nej jeg skal ikke lave julekonfekt! Jeg har i et stykke tid kigget efter nogle små "muffins-forme" til dette dejlige juleprojekt......det er jo altid rart at ha' materialerne hjemme, når der lige bliver tid til lidt jule-krea (i øvrigt et godt projekt at tage med til blogtræf)

Da jeg så formene i Netto, tænkte jeg HAPS og var sikker i min sag.....indtil jeg kom hjem og pakkede dem ud, så kom jeg alligevel i tvivl, MEN jeg havde husket rigtigt og har nu alle materialerne hjemme til projektet.

Glæder mig til snart at kunne vise de mange hækle-etuier, der er fløjet gennem symaskinen ;D, men de skal lige nå frem til modtagerne.