onsdag den 29. juni 2011

Sommervejr og udesysler


Det er så dejligt, når solen skinner og håndarbejdet kan tages med udenfor. Det bliver oftest hækle-tøj, som jeg tager med ud på terassen, men i går tog jeg mit broderi-projekt med.....planen var faktisk at smide alt tøjet og sole mig, meeeen så varmt synes jeg nu alligevel ikke det var....i hvert fald i Vorbasse.

Broderi-motivet er fra Cinderberrystitches og jeg håber at den lille woodland alfepige vil fungere på et kommende hækleetui. Lige nu er jeg bange for at pigens farver forsvinder i den hør-farvede baggrund, men hvidt stof gør bare ikke lykke på et etui.

tirsdag den 28. juni 2011

Kombineret pro knit- og hækle-etui

Endnu et etui har set dagens lys. Nu håber jeg at det falder i modtagerens smag, men jeg er selv godt tilfreds med resultatet på en absolut-ikke-jantelovs-måde. Jeg er bare glad for, at det lykkedes mig at løse udfordringen....altså hvis modtageren kan li' etuiet.


Etuiet er tre-fløjet og har plads til følgende:
  • 5 hæklenåle
  • 1 saks
  • 1 kuglepen
  • 14 pro-knit pinde-sæt (størrelse nr. 2-8...større pinde er der også plads til, men så kan der ikke være 14 pinde-sæt.)
  • 3 wire-lommer (med knap, så wirene ikke falder ud)
  • 1 nålepude
  • 1 åben lomme
  • 1 lomme med klap (til alle dimserne)
  • 1 lomme til kopi af evt. arbejds-mønster (altså et A4-ark, foldet to gange)
  • 1 lomme med plads til strømpepinde (Tak til http://www.diktesoph.blogspot.com/)



Ugle-stoffet er fra Modestoffer (mener at det er udsolgt, men Dorthe har mange, mange fine stoffer - også på tilbud. Og lige nu har hun endda sommertilbud på garn, hvis nogen kunne fristes til et lille sommer-projekt). Fløjlen er fra Stof2000, som jo har mange dejlige farver i babyfløjl.

Det var så lige lidt oplysnings-service herfra ;D.

Det kompinerede etui, var lidt af en udfordring at sy, selvom jeg tidligere har lavet ét (til www.diktesoph.blogspot.com), men denne gang skulle jeg også finde plads til strømpepindene. Nu tror jeg bestemt heller ikke, at der kan flettes flere funktioner ind i det lille etui ;D.


mandag den 27. juni 2011

Måske var det i virkeligheden en ULV!

Når man nu sådan kommer på landevejen, kan man jo få øje på så mange ting. Da jeg kørte Kasper på fodboldskole, så jeg et mørkt dyr ligge i vejgrøften. Trist konstatererede jeg at dyret var dødt og at det i hvert fald ikke var en almindelig rød ræv....hvilket jeg sådan set var lettet over. Men hvilket dyr kunne det så være? Hmmm jeg havde ikke tid til at vende om og tjekke, men blev højlydt enig med mig selv om, at dyret måske kunne være en sort ræv eller måske var det i virkeligheden en ulv. Sidstnævnte kommentar afstedkom et lettere opgivende suk fra mit dejlige afkom, der tilføjede; "Mor altså, du har en livlig fantasi".

Jamen... jeg kan ikke gøre for det og min hjerne bliver ved med at kredse ved tanken om ulve og bjørne i Danmark (dét med bjørnen er en anden historie). Måske er det min ur-hjerne, der kommunikerer med mig? Måske har jeg bare en livlig fantasi?

Hmmm, men hvor om alting er, så viste det sig at være en grævling! Øv osse...ja øv uanset hvilket dyr, der må lide trafik-døden. Nu sidder Dorthe og Gitte nok og griner, for jeg forklarede at dyret i hvert fald var på størrelse med en schæfer-hund......måske en mindre én af slagsen.........måske jeg skulle bruge mine briller fremover?


OG SÅ MÅ JEG DÆLME DA OGSÅ LIGE FORTÆLLE AT KASPER KLAREDE EN HEL DAG PÅ FODBOLDSKOLEN. HURRAHHHHHHHHHHH (Ok han blev ekstrem blå om munden, men det forsvandt hurtigt. Vigtigst var det at drengen havde en FANTASTISK DAG)

søndag den 26. juni 2011

Hey hvor blev søndagen af....

Hold da helt ferie...søndagen forsvandt og hvad brugte jeg den så på? Hmmmmm absolut INGENTING! Total migræne-svag og kvalme af al den medicin. TV-kigning var en tålelig aktivitet....gosh hvor er Paris Hiltons tv-serie om BFF dog tåbeligt....og alligevel blev jeg hængende!?????

Heldigvis har jeg hele dagen glædet mig og endnu et etui, der ligger og venter på at blive fotograferet, men det må vente.... Det er bare fedt, når et design/utryk bare fungerer (håber at det også falder i god jord hos modtageren)

I morgen skal sønnen på fodbold-skole (det er jeg helt tryg ved og klar til, for i dag kom han hjem efter en rask fodbold-kamp med vennerne og havde den helt rette kulør........i hvert fald et godt stykke tid og så vendte den kedelige farve tilbage, MEN det gik godt...kan næsten ikke få armene ned af glæde). Alligevel har jeg valgt at hænge ud hos Dorthe hele dagen, så jeg er lige i nærheden af fodboldskolen....TAK til Dorthe der gider ha' mig hængende...mon ikke jeg kan bruges til at ordne hylder eller tælle knapper? Gratis arbejdsslave for en dag....mon hun siger nej til det?


Er det ikke bare skønne omgivelser at hænge ud i?

lørdag den 25. juni 2011

I dag er en go' dag, fordi....


  1. Jeg vil drive vemoden fra gårsdagens mange farveller væk med en oplevelses-tur med veninden...vi skal til garagesalg (ja ja jeg kommer ikke meget ud, når jeg nu kalder det for en oplevelses-tur ;D)
  2. Jeg vil ignorere efterveerne fra den mega migræne, der plagede mig i nat
  3. Jeg vil nyde min dejlige søn og glemme alt om sygdom og den der cyste, der er fundet i hans hjerne og som nu skal tjekkes af de klogeste af de klogeste i Danmark (tror dog helt ærligt ikke at cysten har nogen betydning, den er ganske harmløs og drengen får det bedre dag for dag....krydse krydse fingre for at det fortsætter.)
  4. Jeg vil droppe rengøringen, som jeg havde skubbet til i dag.....måske manden tager tjansen?
  5. Jeg vil sy og sy og sy og så lige brodere lidt, når det bliver aften og tv-tid. (jeg havde et lille drille-projekt, som jeg har fundet den helt rigtige løsning på...både sy-mæssigt og broderi-mæssigt)
  6. Jeg vil simpelt hen glæde mig over alt det gode jeg har i mit liv! Og lære af kattenes totale afslappede holdning til tilværelsen.

fredag den 24. juni 2011

Ikke på gensyn, men FARVEL

...det er jeg bare ikke god til, men det bliver jeg nødt til i dag. Jeg skal til afskedsreception på min barndomsskole og tidligere arbejdsplads, HOVBORG SKOLE. Min dejlige skole skal lukkes! Ok det er en gammel skole, men med utrolig mange kvaliteter, der da måtte være værd at bevare? Men nej, livsværdier må vige for økonomien..også på skoleområdet.




MEN MEN MEN det er skisme ikke mit eneste farvel i dag! Jeg skal også sige farvel til verdens bedste klasselærer på Vorbasse Skole. Kaspers klasselærer stopper i dag. Hun er bare sådan en rigtig skøn og dygtig klasselærer....sådan en lærer, hvor man kan mærke at hun virkelig holder børnene.

Vi skal nu byde velkommen til en ny klasselærer, men det kan vi også trygt gøre, for Vorbasse Skole har nogle rigtig dygtige lærere. Vores børn er i trygge hænder...også selv om det ikke er Alice's.

torsdag den 23. juni 2011

en elefant kom marcherende...


Og mange flere fulgte på dette hækle-etui. Nu håber jeg så at det bliver godkendt ;D.


Nålepuden blev lidt større, så jeg kunne få en elefant med inde i etuiet.


Ok der er visse vinkler man ikke skal fotografere fra...

onsdag den 22. juni 2011

Sølle ser det ud


Hvad pokker har jeg gjort forkert? Da min fine pynte-græskar-planter struttede af vokseværk i vindueskarmen, så jeg for mig, hvordan jeg kunne høste græskar i enorme mængder.


Men jeg tror, at jeg må købe mig til pynte-græskar i år, for selv om de sølle planter har blomstret nok så frodigt, så er det som om at planterne visner ned dag for dag. Hmmmm.....

tirsdag den 21. juni 2011

Pro Knit Etui




Tina vandt for længe længe længe siden min GIVE AWAY, men da vi tilfældigt mødtes hos Dorthe og Tina ønskede sig et pro knit etui, blev vi enige om begge dele skulle matche....og at vi skulle arbejde på designet, når der var krea-aften hos Dorthe. MEN så var der jo lige dét at Kasper blev indlagt og projektet blev lagt lidt på hylden. (TAK Tina fordi du er så sød og var så tålmodig). Trods diverse forhindringer lykkedes det os endelig at mødes...igen hos Dorthe. Tina fik valgt stof og sammensætning og jeg fik syet etuiet. På Tina's blog kan etuiet ses med indhold.





Og så lige et lille suk fra en moders hjerte: Sønnen havde glædet sig afsindigt til at være med til at spille fodbold (til skolens idrætsdag) og da han møder op, får han beskeden "Vi har ikke brug for dig". Det var næppe ment så hårdt, som det var sagt, men for pokker da....drengen er god til fodbold og havde glædet sig til at være med. Ok han så måske ikke helt frisk ud, men idrætslæreren havde sagt god for at han kom på holdet??? Satser på at det var stress, der udløste kommentaren, men nu står jeg med en dreng, hvis selvtillid er knust...................................................................................................suk

mandag den 20. juni 2011

Flag-ranke til min dejlige niece


Jeg har faktisk en super dejlig voksen niece....ej altså jeg har så svært ved at lille Mia er blevet voksen...men hun bliver altså student i dag. Min kære påståelige mand...ja sådan kan han også være, han overbevidste mig om at pigen først blev student fredag og ikke i dag!!!!! Men da jeg nu alligevel mente at jeg havde ret, så tjekkede jeg selvfølgelig med pigens mor og jeg havde ret!!!! Hvilket betød at vi i lørdags fik vanvittig travlt med at finde den helt rigtige studenter-gave. Gaven blev købt, MEN så tænkte jeg at Mia selvfølgelig skulle ha' sin helt egen flag-ranke...hjemmelavet selvfølgelig. (hvorfor ikke lige presse citronen?)

Der blev i hast googlet flag-ranker og hos http://www.morskaber.blogspot.com/ fandt jeg en fin DIY, men da jeg jo var lidt i tidsnød, måtte jeg vælge en syet udgave. Og hos Dorthe i Panduro Hobby i Kolding fik jeg den sædvanlige fantastiske hjælp og en rigtig god flag-ranke-vejlednings-kopi (den kan købes i butikken). Den var også syet i hånden, men Dorthe havde da lige et par gode tips og med dem i baghånden, samt vliesline 320 gik jeg i gang....jeg miksede de to opskrifter og resultatet kan I jo se på billedet.

Nu kalder manden og vi skal afsted....pokkers mangler at skrive kort....ha' en god aften.

søndag den 19. juni 2011

En vandlilje...


...det var lige præcis hvad jeg så ude hos Panduro Hobby i Kolding. Det var søde Dorthe, der havde syet en vandlilje fra den nye Tilda bog. Jeg måtte fluks prøve at sy sådan én og så trængte jeg lige til et lille frikvarter fra etui-syningen ;D. Dorthe's vandlilje var meget flottere og det er helt sikkert at den næste vandlilje skal sys i helt hvidt stof eller i en kraftigere lyserød farve. (havde en plan med at sy flere og sende dem til nogen jeg holder af.....men så mange vandliljer gider jeg alligevel ikke at sy ;D....for jeg holder af rigtig mange mennesker...måske kan de bruges som takke-gaver eller måske er det kun mig, der lige kan se det fine i vandliljerne?.)

lørdag den 18. juni 2011

Hækle-etui i rosa/syren




Endnu et etui har set dagens lys.
Og denne gang var opgaven meget let, for jeg havde en helt bestemt reference at arbejde efter ;D.

fredag den 17. juni 2011

Tusind tak af hele mit hjerte

Da jeg var helt opgivende i sidste uge...over Kaspers situation, spurgte jeg Wenche om hun ikke ville lave en ønskestjerne til Kasper (man kan finde en DIY på hendes blog). Vi har brug for al den positive energi, der kan skrabes sammen og sendes i retning af Kasper. Wenche var så sød at sende Kasper denne fine ønskestjerne, som en gave. Tusind tak søde Wenche.



Og med stjernen fulgte det sødeste lille håndspejl....jeg tænker at det er til mig, så jeg rigtig kan se poserne under øjnene ;D. Pakken gav os så energi til at forlange en klaring på Kaspers tilstand.

Jeg ringede faktisk til Astma og Allergi Forbundet, for at få en forklaring på hvordan man tester for astma. Lægerne bliver ved med at sige at de tror ikke, at drengen har astma, men han skal tage astma medicin alligevel? Og for en uge siden fik vi at vide, at den belastnings-test Kasper skulle ha' haft, var smuttet i systemet, men at han ville blive presset ind i august?!? Og at sådan en belastningstest i øvrigt ikke var meget bevendt???? Jamen så find dog ud af om drengen har astma! Den første astma-test viste, at Kasper ikke har astma og hans sygdomsforløb er heller ikke typisk for et astma-forløb. Men alligevel fik han medicin? Uuhhhh der er så mange spørgsmål i mit hovede. Nå, men jeg kontaktede jo Astma og Allergi Forbundet, der først lige ville høre Kaspers sygdomshistorie og de mente, at vi skulle forlange at få drengen undersøgt i Odense! Godt nok er de bedste astma-læger i Kolding (hvor Kasper jo er tilknyttet). Jeg fik altså ikke et rigtigt svar på mine spørgsmål om hvordan man helt konkret finder ud af, om et barn har astma......men på tirsdag har jeg en tid hos min egen læge....godt nok omkring en kemisk forbrænding, som jeg har fået ved at bruge Veet under armhulerne, men nu må det vente og jeg vil be' om hjælp til at forstå og finde ud af hvorfor vi ikke har en kontakt-læge, som de på sygehuset bliver ved med at henvise til (og når vi spørger om navnet på den her kontakt-læge, er der ingen der ved hvem det er???? Arhhh det er sgu da betryggende).

Nok om mit vrøvleri. Vil bare lige opdatere de søde søde søde læsere, der spørger til Kasper. Og som giver mig energi til at kæmpe videre....men det burde da ikke være en kamp vel?

torsdag den 16. juni 2011

Kranio Sakral Terapi


Her skal jeg sidde i venteværelset, mens Kasper får sin behandling. Det er så hyggeligt og totalt afslappende med den blide musik, mens jeg sidder og hækler (mangler kun 13 firkanter i baby-tæppet).

Kasper er stadig ikke rask og sygehusvæsnet har givet op (læs vil ikke bruge flere penge på at undersøge drengen). Jeg nægter at gi' op og vil nu kæmpe for at drengen kan blive undersøgt/vurderet andensteds. Jeg gi´r ikke op, før drengen er rask!

Indtil vi får en tid i det offentlige system, bruger jeg gerne penge og ventetid på, at Kasper går hos Lone, der er en absolut fantastisk ærlig kvinde. Jeg var spændt på om min 12-årige dreng nu også ville gå med til behandlingen, men da jeg jo kendte Lone, var jeg sikker på at det nok skulle gå. Og det går godt! Så godt at drengen faktisk gerne vil ha' Lone med hjem ;D. OG vi synes at behandlingen har en positiv indvirkning på Kasper! Alligevel slipper jeg ikke det offentlige sygehusvæsen og det handler ikke om, at jeg ikke tror på Lones behandling, men at vi jo skal ha' vished for hvad drengen faktisk fejler!

Nu skal der sys hækle etuier og pro knit etuier. Har et etui liggende, der blot skal fotograferes og godkendes.

onsdag den 15. juni 2011

Krabber = skoldkopper


Jeg taler ofte med min dejlige søster (hun bor i KBH) og jeg bliver altid så glad, når hun fortæller om Viggas skønne logik. 

Engang var jeg på besøg og Vigga blev pludselig lidt pjevset og sagde at, der var noget, der nabbede hende. Skyndsomt meddelte jeg min søster, at det altså ikke var mig, der var i gang med at drille pigen. Vigga forklarede så, at det var krabber, der nabbede hende. Klart, det kunne jo heller ikke være andet?

Det viste sig at Vigga havde fået skoldkopper og da jeg vendte hjem til Jylland, skyndte jeg mig at lave denne her krabbe med skoldkopper (mønsteret fandt jeg på nettet).

tirsdag den 14. juni 2011

Hæklet blomster-DIY

Her er mit bud på den hæklede blomst på den smarte kjole, som jeg igen har glemt hvad hedder....


Blomsten er hæklet i Katia Eco Cotton (købt hos Dorthe, hvor jeg også så kjolen). Blomsten har en diameter på ca. 12 cm og er hæklet på nål nr. 3.

Blomster-midte:

Hækl 2 lm.

1. omgang: I den første lm hækles 8 fm. Slut omgangen med en km i den første fm.

2. omgang: Hækl 3 lm, 1 stm i samme "hul"som km fra forrige omgang.
2 stm i de næste 7 fm, slut omgangen med en km i 3. lm.

Blomster-kronblad:

1. række: Hækl 3 fm, 1 lm, vend

2. række: Hækl 2 fm i den første fm, derefter en fm i hver maske, 1 lm, vend (= 4 fm)

3. række: Hækl 2 fm i den første fm, derefter en fm i hver maske, 1 lm, vend (= 5 fm)

4. række: Hækl 2 fm i den første fm, derefter en fm i hver maske, 1 lm, vend (= 6 fm)

5. række: Hækl 2 fm i den første fm, derefter en fm i hver maske, 1 lm, vend (= 7 fm)

6. række: 2 fm hækles sammen, derefter en fm i hver maske, 1 lm, vend (= 6 fm)

7. række: 2 fm hækles sammen, derefter en fm i hver maske, 1 lm, vend (= 5 fm)

8. række: 2 fm hækles sammen, derefter en fm i hver maske, 1 lm, vend (= 4 fm)

9. række: 2 fm hækles sammen, derefter en fm i hver maske, 1 lm, vend (= 3 fm)

10 række: 2 fm hækles sammen, derefter en fm i hver maske, 1 lm, vend (= 2 fm). Bryd garnet.

De efterfølgende blomster-kronblade hækles på samme måde, men du skal starte med en lm i stedet for den første fm. Dvs. 1. række starter med at fange garnet gennem næste stm (blomster-midten), hækl 1 lm og derefter 2 fm, 1 lm, vend Herfra følger du blot resten af vejledningen til blomster-bladet.

Afslutning: Når alle 6 blomster-kronblade er hæklet, hækles en række fm rundt langs kronbladene.

Nu skal alle enderne blot hæftes og en knap sys på til dekoration.

Håber at opskriften er læselig....den er lavet i en hurtig vending og jeg kan ikke helt greje hvordan man gør udtagningshullerne usynlige?

mandag den 13. juni 2011

Det gad jeg godt lige lave...

...disse herlige hæklede blomster, men jeg mangler da lige en opskrift! Ok, jeg tror godt, at jeg kan lave et mønster, men det ville da være nemmere at kunne printe et mønster ud, ikke?


Blomsterne er så fine og jeg så dem hos Dorthe i lørdags. De var dekorationen på en købe-kjole (mærket og hvor man kan købe kjolen kan jeg ikke huske), men jeg tænkte straks på den jersey sommerkjole, jeg har købt i Bilka, der trænger til et pift.




søndag den 12. juni 2011

Jeg strikker ikke...

...men jeg fik alligevel lov til at komme med til Dorthes World Wide Knitting event.



Jeg havde så travlt med at snakke med nogle helt fantastiske strikke-glade damer, at jeg slet ikke fik taget nogle billeder. På vej ud af døren snuppede jeg dog lige et billede af en herlig strikket sag på en gine (bliver du nysgerrig efter modellen, så spørg bare Dorthe - for mig kan det ikke betale sig at spørge ;D).

Tak for en hyggelig dag til de fremmødte. Det var skønt at møde jer (ingen nævnt - ingen glemt ;D).

Tænk, jeg har sovet længe i dag. Stod op klokken 10! Jeg plejer at stå op klokken 7 og i week-enderne står jeg op klokken 8.

lørdag den 11. juni 2011

Jeg overlevede...

...købet af min nye bikini, men det var også kun liiige at jeg klarede det!

Når man har prøvet bikini, så står det meget klart og tydeligt for én, at en kostomlægning måske ikke var så tosset endda.
Og alligevel tænkte jeg ikke på kostomlægning, da jeg tog billedet her, men på hvilken type frugt mine bryster lignede ;D

Det vil sige, jeg købte mig en trangkini (trakini) TANKINI, som altså er en smart sag, hvor bikini-toppen er sådan sol-top-agtig (så mave-dellerne skjules). Hvorfor så ikke købe en badedragt? Godt spørgsmål? Og jeg har ikke svaret....

Jeg gik ind i den første forretning med badetøj og en sød ældre ekspedient tilbød sin hjælp. Hun spurgte til størrelsen og da jeg svarede "et sted mellem 46 og 50", fik jeg elevator-blikket og beskeden om at så store størrelser førte de ikke! Godt så! Tøvende gik jeg ind i den næste butik, vidste ikke om jeg turde spørge, men jo der var gevinst. Konfronteret med min spøjse figur (jeg har en læges ord for at jeg er sat mærkelig sammen i forhold til over- og underdel!) og enorme bleghed, var bikini-prøvningen ikke det sjoveste og jeg havde lyst til at gi' op. MEN det er sørme ved at være for sent at købe bikini, der var jo næsten udsolgt!

Nå, men jeg købte den famøse trangkini og et par sorte bikini-trusser. Synes nu ikke at sættet passer til min "Fru Hyacinth-hat", men sådan må det jo være..... Jeg var ikke helt begejstret for trusserne, men det var der jo ikke rigtig noget at gøre ved..... men så kom jeg da lige forbi en anden forretning med badetøj. Ok måske kunne jeg finde nogle trusser dér, tænkte jeg  og var stolt over at jeg atter turde konfronteres med spejlet! Mit blik og kærlighed faldt på den sødeste bikini EVER. Sort med hvide prikker. Den måtte jeg da prøve. Jeg fik trusserne på og så brød jeg sammen....AF GRIN. Prikkerne var mega-store bag på og bitte-små foran (og det var ikke en del af designet, men pga. udvidelsen). For pokker hvor jeg grinte og da ekspedienten forsigtigt spurgte, om jeg havde brug for hjælp, glemte jeg alt om min uformelig krop og trak hende ind i prøverummet, så hun ved selvsyn kunne se, hvad jeg grinte af.

Trods anstrengelserne fik jeg en bikini med hjem og satser på, ikke at skulle købe en ny til næste år...med mindre jeg har tabt mig selvfølgelig ;D.

fredag den 10. juni 2011

Mareridtet over alle mareridt

Jeg skal ud og købe en bikini!


Jeg er af den uformelige slags og bikini er ikke den mest flatterende beklædningsgenstand. Overvejer at købe en heldragt, der skubber alle de overflødige kilo op og ud, så jeg får gigantiske bryster.....arh det er vel heller ikke lige sagen. Åh hvor jeg hader at skulle købe den skide bikini, men jeg er også flov ved kun at bade i badedragt...så tror folk jo at jeg er flov over min krop (ja ja det er jeg jo også, men det skal alle jo ikke vide vel?!). Hvordan finder jeg en bikini-underdel, der dækker hytteosten på bagdelen og lårene? Hvordan finder jeg en bikini, der får min krop til at se ud som Halle Berry's? Hmm heldragten lyder efterhånden som et godt alternativ...

Og helt alvorligt, så er jeg pt. totalt ligeglad med bikini og ferie, for vi skal på sygehuset med sønnen i dag og jeg har den der lede fornemmelse i maven, der siger, at vi bliver parkereret og skal "se tiden an" igen. Diagnose og behandling ønskes straks! Nu må de skisme sige om han har astma eller ej! Astma-testen har vist at drengen ikke har astma, men alligevel synes lægerne at han skal ha' astma-medicin? Det spørgsmål, skal jeg altså ha' svar på i dag...ja der er mange spørgsmål jeg gerne vil ha' svar på............

torsdag den 9. juni 2011

World Wide Knitting Day


Tjek lige Dorthe's blog.

Jeg møder helt klart op, men mangler lige en stol og evnen til at strikke ;D.

onsdag den 8. juni 2011

Sådan lidt morgensur

Det er nok det der bedst beskriver mit humør pt.

Måske skyldes det, at jeg skal gøre rent i dag (og vil meget meget hellere sy). Fredag plejer godt nok at være rengøringsdag, men på fredag skal vi på sygehuset med sønnen (han har det lidt bedre, men er nu begyndt at blive lidt blå om munden og kunne sove dagen væk). Rengøringen må altså blive idag!

Måske skyldes det, at jeg måtte betale 700 kroner hos dyrlægen, fordi jeg var sikker på at katten havde fået noget på tværs i halsen. Og selv om jeg havde afprøvet nødhjælps-rådet med at vende katten på hovedet og ryste den kraftigt, så virkede det ikke rigtigt. Ja, det vil sige at da vi kom til dyrlæge, var problemet løst!!!!!!!!!! Men alligevel måtte jeg betale 700 kroner for at få at vide at katten var ok og måske vejede lidt for meget....hvad betyder 7 kg og 650 gram for en voksen kat?!!!! Måske ved den nye dyrlæge ikke at mine katte er store katte med store knogler?!

Måske skyldes det, at jeg har "spildt" tiden med at arbejde på et etui, der var helt forkert...fordi jeg ikke havde læst en mail rigtigt. Den lilla elefant dur ikke på dét etui, som jeg arbejder på nu, men jeg kan ikke rigtig slippe idéen.


Hmmmm jeg er vist bare kommet forkert ud af sengen, men vupti forsvandt det dårlige humør, da jeg hoppede i mine nye sko. (skoene er fra Søstrene Grene)


Farven er lidt heftig, men hva´, der skal jo også lidt heftig energi til at gøre rent. Og når jeg klarer rengøringen i dag, kan jeg nyde hele dagen i morgen og så slipper jeg også for at gøre rent i week-enden. Jo, det bli'r dejligt at gøre rent i dag.


Katten har det godt og slipper for flere ryste-ture. Nu nyder jeg, at se katten slappe af på hans pt. favorit sted - under sofabordet. Og var dyrlæge-regningen ikke alle pengene værd, når man tænker på, at dyrlægen var det flotteste stykke mandfolk, jeg længe har set. Wauw for pokker hvor var han flot. (fik da også fortalt min mand om den flotte dyrlæge og derefter mente manden at jeg nok skulle holde mig til mine gamle dyrlæger...og de er da også billigere...hihi). Skal da lige tilføje, at jeg er smask-forelsket i min dejlige mand og dyrlægen ikke var nogen trussel ;D.

Og med hensyn til etuiet.....ja så var det vel godt, at jeg opdagede fejlen, så hurtigt. Og hvor dejligt bliver det ikke at udfordre min kreative hjerne med et nyt udtryk.

Dagen er nu slet ikke så tosset og nu vil jeg med masser af skøn musik, kaste mig ud i en vild oprydning og rengøring.

tirsdag den 7. juni 2011

At lege med stof-maling...

...bringer minder fra dengang jeg selv havde håndarbejde i skolen.


Ok billedet her er MEGET UTYDELIGT, men når jeg er helt færdig med at lege, skal jeg nok vise et bedre billede. Nu skal jeg så lige finde ud af om elefanten skal dekoreres med broderi eller den skal stå i sit eget grafiske udtryk........? (motivet har jeg fundet på nettet på en scrapbooking-side)

Min NETTO tur var en succes, alle varerne var dér og det gjorde det endnu sværere at vælge fra ;D. Jeg kom hjem med 3 fuglehuse og 3 zinkspande....se det er mådehold.....eller = ingen penge)

mandag den 6. juni 2011

Åhhh kunsten at kunne vælge



Om 10 minutter suser jeg til Billund for at prøve lykken i Netto. Bare der nu ikke er udsolgt før de åbner.....
Der er så mange fine ting at vælge imellem og alt for få penge at bruge. Hvordan skal jeg dog vælge fra?

søndag den 5. juni 2011

Finger-bold eller gribebold?

Kært barn har mange navne......

Ej.... ok bolden.... ser da helt skæv ud på billedet, men det er den altså ikke i virkeligheden!
Så blev bolden til min søde niece, Sigrid, færdig, men det var også en lang og hyggelig dag hos min herlige svoger, der fejrede fødselsdag i går. Og da vi kom hjem, var der jo fodbold og boksning på programmet (altså ikke familien imellem, men i TV), så jeg hoppede ind i sengen og satte en Barneby DVD på og syede bolden færdig.

Hvis det ikke var fordi jeg havde mange andre projekter, der venter, så kunne jeg godt finde på at sy en bold mere, men så skal det ikke være i hånden. Mon jeg kan finde ud af at sy sådan en bold på maskinen?

Og så lige en advarsel! Katte-billede forude ;D



Dette er Bølle, yngste-katten, der ta'r sig en velfortjent slapper i stolen. Bokse-kampen gjorde absolut ingen indtryk på ham....ej heller mandens tilråb under fodboldkampen, forstyrrede katten....se det er total afkobling og afslapning.

lørdag den 4. juni 2011

Overspringshandling = skønt frikvarter

Farverne falder nok ikke lige i min søsters smag, men det var lige de farver jeg havde lyst til at arbejde/lege med! Bolden mangler stadig 5 "appelsin-stykker".

Trængte altså lige til et lille frikvarter fra symaskinen (og så manglede jeg lige lidt håndarbejdshygge til sofaen og de familiebesøg, der byder sig i week-enden). Så jeg fandt liiiige en lille ting, en fingerbold, der skulle laves til min yngste niece.

Overspringshandlinger er nu herlige og jeg troede ikke, at jeg kunne finde ud af at lave en fingerbold. Det er nu heller ikke så let for mig at få "appelsin-stykkerne" syet pænt og da slet ikke få dem samlet pænt......men mon ikke Sigrid er ligeglad med mosters selvkritik og bare vil elske at lege med fingerbolden?!

NOTE: Nu har jeg ikke kunnet skrive kommentarer i laaaang (= ingen kommentarer til de flotte ting jeg ser i blogland og ingen deltagelse i GIVE AWAYs).

fredag den 3. juni 2011

Hey det virkede....

...altså dét der med Marie(hønen)!
(sender en mariehøne afsted igen i dag...bare lige for en sikkerheds skyld)

hmmm......synes der mangler noget?!



Nyt hækle-etui har set dagens lys ;D. Synes at jeg pt. ikke laver andet end at sy hækle-etuier, men det er da også hyggeligt og sjovt, at finde det rigtige udtryk til den rigtige modtagers ønsker ;D.

torsdag den 2. juni 2011

Marie Marie Marolle...

...flyv straks op til Vor Herre og forlang godt vejr!


Her i Vorbasse er det blæsende og overskyet....hmm måske jeg er lidt utålmodig efter det gode Kristi Himmelfarts-vejr?!

Lige en influenza update: Jeg slap (7-9-13 knock on wood) med en lettere influenza, men det var såmænd også rigeligt. Nu er jeg så på banen igen og syr på livet løs ;D